La majoritatea copiilor cu varste cuprinse intre un an si jumatate si cinci ani, frica de intuneric este normala. Cauzele aparitiei acestei temeri sunt diferite: la aceasta varsta, imaginatia copilului e bogata, uneori apar cosmaruri, urmate de trez
La majoritatea copiilor cu varste cuprinse intre un an si jumatate si cinci ani, frica de intuneric este normala. Cauzele aparitiei acestei temeri sunt diferite: la aceasta varsta, imaginatia copilului e bogata, uneori apar cosmaruri, urmate de treziri bruste, iar de multe ori, chiar parintii le insufla micutilor teama. Acestia fie ii "ameninta" cu "Bau-Bau", fie le povestesc, inainte de culcare diferite basme care cuprind un factor ce le-ar putea declansa copiilor frica (un lup, o lupta dintre bine si rau etc.). Si umbrele care apar in camera din cauza luminilor de afara le alimenteaza micutilor teama. Un prim pas in alungarea acestei temeri ar fi ca parintii sa lase usa intredeschisa la camera micutului sau o lumina aprinsa. De asemenea, trebuie sa vorbeasca cu acesta si sa-l asigure ca nu i se poate intampla nimic rau. Copilul incepe astfel sa capete incredere ca nu va pati nimic atunci cand se trezeste in timpul noptii, iar frica va disparea treptat.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.