Dinamo arata zilele acestea de ce este foarte greu sa capete vreodata o fata cu adevarat europeana. A obtinut anul acesta singurul titlu meritat din ultimii 25 de ani, are cea mai buna echipa din anteriorii 15, insa nu are un stadion pe care sa evolu
Dinamo arata zilele acestea de ce este foarte greu sa capete vreodata o fata cu adevarat europeana. A obtinut anul acesta singurul titlu meritat din ultimii 25 de ani, are cea mai buna echipa din anteriorii 15, insa nu are un stadion pe care sa evolueze in Liga Campionilor, desi conducatorii alb-rosiilor viseaza de ani buni la fazele decente ale acestei competitii. Ani de zile echipa asta a functionat ca un oficiu de plasare a fortelor de munca, a vandut puzderie de jucatori, a avut sponsori influenti, a beneficiat in continuare de sustinerea fiorosului minister, insa in tot acest rastimp nimeni nu si-a pus cu deplina responsabilitate construirea/amenajarea unei arene pe masura pretentiilor celor de la UEFA, asta cu toate ca cel mai galagios si tupeist actionar, un anume Turcu Vasile, este patron de firma de constructii, una care pare-se ca nu stie sa presteze decat pe bani de la buget, in urma unor contracte acordate intr-un mod mai mult decat dubios. De fapt, daca ne amintim bine Dinamo a fost printre ultimele echipe din primul esalon care si-a procurat instalatie de nocturna, asta chiar ulterior unor divizionare secunde, ca in cazul raposatei Astra Ploiesti. Situatia de acum, cand inspectorii de la UEFA le-au dat dinamovistilor un ultimatul care expira peste exact o luna, este mai mult decat stranie, intrucat acestia, dupa ce - repeta - ani de zile n-au investit nici un firfiric, s-au apucat destul de lenes sa modernizeze arena din Complexul Lia Manoliu, cea care urmeaza in curand sa fie demolata. Creada dracu' ca un hapsan precum acel Turcu de care pomeneam mai sus, care a facut avere din spoirea, tencuirea, mochetarea si instalarea de la lanturi la closete pe la IGP, posturi satesti de politie, aresturi de sectie - locuri de care probabil ca il leaga unele amintiri - accepta sa risipeasca un milion de euro intr-un stadion al nimanui si care, cum spuneam, peste putin timp nu va mai ramane decat amintire.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.