Legea pensiilor a fost depusa vineri la Cotroceni spre promulgare. Presedintele afirma despre aceasta lege: „ma tem ca legea pensiilor este o cacealma electorala“ si demasca  initiativa lui Tariceanu drept o „pacaleala“.
Legea pensiilor a fost depusa vineri la Cotroceni spre promulgare. Presedintele afirma despre aceasta lege: „ma tem ca legea pensiilor este o cacealma electorala“ si demasca initiativa lui Tariceanu drept o „pacaleala“. Presedintele a spus ca, inainte de a promulga legea, va cere sa i se prezinte in amanunt resursele pe termen mediu pentru cresterea pensiilor. Timp de 6 luni, cat s-a discutat legea in Parlament, nu l-au interesat sursele de finantare, numai dupa ce legea a fost adoptata in unanimitate - de toata cardasia celor 322 de parlamentari - si a sesizat „pericolul“ ca PNL-ul si Tariceanu sa castige voturi pentru alegerile viitoare, i s-a trezit interesul. Dar chiar si asa, e ceva real in toata aceasta pretentie publica a presedintelui de a i se prezenta sursele de finantare, pentru a fi sigur ca nu e partas la o „cacealma electorala“, la o tentativa „de a insela niste amarati, pensionarii cu pensii mici“, cum spunea?

Un presedinte neinformat
Presedintele ne spune ca nu este informat. Cum e posibil? Nu est e el cel mai bine informat din Romania, asa cum sustinea? Ce trebuie sa faca Basescu ca sa fie informat? Sa dea interviuri, sa tina discursuri de la tribuna asa-zisei „administratii prezidentiale“ de la Cotroceni sau sa dea un telefon si sa ceara pur si simplu informatiile de la guvern? Ce pazeste „staful“ administratiei prezidentiale, consilierii? In momentul in care ministrul de finante, care, oricum, nu e marinar, e doctor in economie, si primul-ministru spun ca resursele pentru marirea stabilita a pensiilor sunt identificate, de ce informari mai e nevoie? Marirea pensiilor e raspunderea Guvernului, nu a presedintelui. Daca Tariceanu nu va baga in buzunarul pensionarilor banii pe care i-a promis, vor plati amarnic la alegeri si el, si partidul. Si atunci, cine e nebun sa faca astfel de „cacealmale“?

Un santaj imposibil


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.