BERD va acorda companiei de apa din Oradea un imprumut in valoare de 18 mil. euro pentru extinderea retelei de furnizare a apei si de canalizare, lucrari care vor permite reducerea poluarii la granita dintre Romania si Ungaria. Din totalul fondurilor
BERD va acorda companiei de apa din Oradea un imprumut in valoare de 18 mil. euro pentru extinderea retelei de furnizare a apei si de canalizare, lucrari care vor permite reducerea poluarii la granita dintre Romania si Ungaria. Din totalul fondurilor, 12 mil. euro vor fi folosite pentru cofinantarea extinderii retelei de conducte de apa si canalizare in anumite zone ale Oradei, precum si in comunitatile adiacente ale orasului, care nu sunt conectate la retea, se arata intr-un comunicat al BERD. Circa 26.000 de oameni din zona de nord-vest a Romaniei vor beneficia de apa potabila in urma acestor lucrari si, in acelasi timp, va fi redusa poluarea Crisului Repede. Restul de 6 mil. va fi utilizate pentru restructurarea unui imprumut anterior garantat de Primaria Oradea, care va putea finanta direct compania locala de utilitati fara a recurge la garantii suverane. Investitiile reprezinta primul pas spre transformarea companiei de utilitati din Oradea intr-un operator regional sustenabil, acesta fiind unul dintre criteriile esentiale pentru obtinerea de fonduri de coeziune din partea Uniunii Europene, potrivit BERD. Proiectul de la Oradea este al treilea de acest tip sprijinit de BERD, dupa cele din Cluj si Salaj, in 2005, si Timisoara, in 2007.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.