Zilnic, strazile municipiului Suceava sunt "ciuruite" de interventii la reteaua de apa potabila si canalizare a orasului, intr-un ritm fara precedent pana acum. Echipele de interventie ale ACET sunt confruntate cu o adevarata avalansa de avarii la re
Zilnic, strazile municipiului Suceava sunt "ciuruite" de interventii la reteaua de apa potabila si canalizare a orasului, intr-un ritm fara precedent pana acum. Echipele de interventie ale ACET sunt confruntate cu o adevarata avalansa de avarii la reteaua de apa potabila, din cauza caniculei, care a produs un fenomen de dilatare si de contractie la nivelul conductelor de transport si distributie. "Numarul avariilor inregistrate in aceasta perioada este cel putin dublu fata de cel din perioada anterioara. Avem intre 5 si 10 avarii pe zi numai in municipiul Suceava, dar acelasi lucru se intampla in toate localitatile judetului, unde este sistem centralizat de furnizare a apei potabile. Apa din conducte este mult mai rece decat pamantul incalzit din cauza caniculei, iar fenomenul care se petrece este acelasi ca si in cazul unui ou rece scos din frigider pe care il bagi in apa clocotita: crapa. Avem atat de multe avarii incat nu mai facem fata, intervenim in functie de prioritati. Rugam populatia sa fie intelegatoare, facem tot posibilul sa remediem problemele cat mai repede, dar, in timp ce noi lucram intr-o parte, in alte doua locuri deja apar noi avarii", a declarat directorul ACET Suceava, stefan Groza. Cele mai multe probleme au aparut la bransamentul blocurilor, dar si la conductele principale, precum cele ce transporta apa la de Berchisesti la Suceava.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.