Autostrada Soarelui. Un mort. Sapte raniti grav. Cinci raniti usor. 14 autoturisme avariate. Un alt autoturism incendiat pe sensul opus, la un kilometru.

Asa a aratat ziua de vineri pe toate ecranele. Mirosul singelui proaspat a momit
Autostrada Soarelui. Un mort. Sapte raniti grav. Cinci raniti usor. 14 autoturisme avariate. Un alt autoturism incendiat pe sensul opus, la un kilometru.

Asa a aratat ziua de vineri pe toate ecranele. Mirosul singelui proaspat a momit toate televiziunile la fata locului, de unde au facut, cu durere atent repetata in fata oglinzii, radiografia dezastrului.

Apoi, asa cum sade bine romanului consecvent, s-au cautat vinovatii. Pentru ca un accident nu poate fi accidental, trebuie sa fi fost vina cuiva. Rugurile erau deja aprinse, asa ca s-a trecut la vinatoare. Iar prada a fost bogata.

Rind pe rind, am fost informati ca Politia Rutiera a fost de o incompetenta crasa. Cristian David nu s-a sfiit sa afiseze o vadita iritare (confundata de unii cu parerea de rau) pentru ca i-a fost pasata responsabilitatea. Ministrul s-a aratat nemultumit de "stingacia demonstrata de politisti", de "reactia intirziata a acestora si interventia tardiva". Asa ca i-a dat afara pe Dumitru Jianu, seful Inspectoratului de Politie Rutiera, si pe Axente Mihai, seful Politiei Autostrazi.

"Nu e posibil sa mai pierdem vieti omenesti pina cind politia va intelege ca trebuie sa actioneze preventiv si nu doar sa constate producerea unor evenimente", a spus David, constatind ca politia sesizeaza. Ca de obicei, nu avem solutii, avem declaratii politice menite sa scuture grija de raspundere asemenea particulelor de matreata de pe costumul Armani.

Apoi, am aflat ca Salvarea Calarasi a mintit echipajul SMURD ca nu exista victime, si a mai si directionat elicopterul gresit. Asta pentru ca nesimtitii de la Salvarea de stat sint la cutite cu SMURD, pe care nu ii suporta pentru ca le subliniaza incompetenta. Calaii care au jurat cindva sa salveze vieti si sa vindece oameni, aceiasi care arunca bolnavi din salvare in strada ca pe niste papusi de cirpa si ajung la trei ore de la apelul telefonic, au comis-o din nou.

Apoi am aflat ca soferii sint de vina, pentru ca nu au incetinit cind "au vazut ca nu se vede", cum spunea un domn politist la televizor. Sau poate taranii care au ramas credinciosi lui "pirjoliti holdele, otraviti fintinile". Dar Compania Nationala de Autostrazi, care n-are bani de semnalizare pe "autostrazile" din Romania, nu este cumva vinovata?

Intre timp, mai multe familii pling acasa sau prin spitale, producatorii stirilor de la ora cinci sint fericiti, iar doi fosti sefi in politie beau de suparare.

Azi e luni, si toata lumea asteapta weekendul viitor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.