Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu si Dan Tapalaga au anuntat in cadrul unei dezbateri organizate la GDS ca vor da in judecata publicatiile Romania Mare, Tricolorul si Ziua, sub acuza de "atingere adusa demnitatii, imaginii si reputatiei, prin cam
Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu si Dan Tapalaga au anuntat in cadrul unei dezbateri organizate la GDS ca vor da in judecata publicatiile Romania Mare, Tricolorul si Ziua, sub acuza de "atingere adusa demnitatii, imaginii si reputatiei, prin campanii de presa si afirmatii injurioase si calomnioase". Saptamana viitoare, actiunile vor fi inaintate instantei, unde vor fi reprezentati de Valeriu Stoica. Liiceanu si Tismaneanu cer despagubiri ca "daune morale" de cate 100.000 de euro, iar Tapalaga de 10.000 euro, pe care intentioneaza sa-i doneze unei institutii din domeniul jurnalismului, pentru a organiza cursuri de etica jurnalistica. Liiceanu si-a motivat actiunea prin campania declansata impotriva sa de cotidianul Ziua dupa ce a semnat "apelul intelectualilor". In ce-l priveste pe Vladimir Tismaneanu, acesta se indreapta impotriva cotidienelor Romania Mare si Tricolorul, pentru "materialele mincinoase si antisemite" publicate impotriva sa ca urmare a faptului ca a coordonat comisia ce a intocmit raportul de condamnare a comunismului. In instanta este chemat Gheorghe Funar, secretar general al PRM.
Respectivele anunturi au fost facute in cadrul dezbaterii cu tema "Asanarea discursului public", organizata de GDS. Criticile lui Gabriel Liiceanu si Vladimir Tismaneanu au vizat derapajele de limbaj din discursul presedintelui Traian Basescu in contextul deja faimosului incident dintre acesta si jurnalista de la Antena 3.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.