Victorioasa. O frantuzoaica, prima femeie, care a primit un transplant de fata, are sansa de a duce o viata normala, la 18 luni de la operatie Povestea lui Isabelle Dinoire, o femeie desfigurata de propriul caine, a facut inconjurul planetei, dar nu
Victorioasa. O frantuzoaica, prima femeie, care a primit un transplant de fata, are sansa de a duce o viata normala, la 18 luni de la operatie Povestea lui Isabelle Dinoire, o femeie desfigurata de propriul caine, a facut inconjurul planetei, dar nu pentru ca evenimentul era nemaiauzit, ci pentru ca frantuzoaica a primit o noua sansa. In urma cu 18 luni, ea a fost internata la spitalul din Amiens, unde profesorul Bernard Devauchelle si echipa lui i-au transplantat nasul, buzele si barbia de la o femeie aflata in moarte cerebrala. "M-am intors in lumea oamenilor care au un chip, un zambet, expresii faciale ce le permit sa comunice. A fost ceva de neimaginat pentru ceilalti, dar m-am intors la viata", a marturisit recent Isabelle. Cincisprezece ore in sala de operatie Interventia pe care a suferit-o in urma cu aproape doi ani a revolutionat viata medicala internationala. Luni intregi, medicii au cautat un donator cu o textura a pielii si grupa de sange similara cu cele ale lui Isabelle. Soarta a fost, insa, de partea ei si in noiembrie 2005, Dinoire a aflat ca va primi o fata noua. La capatul a 15 ore petrecute in sala de operatie, medicii au constatat ca interventia lor a fost un succes. Recuperata total, Isabelle, in varsta de 38 de ani, isi doreste sa duca o viata normala si sa se intoarca la serviciu. "Simt o mare responsabilitate fata de mine, de familia mea si fata de medicii de la Amiens si Lyon, care mi-au dat totul. Nu trece nici macar o zi fara sa ma gandesc la salvatoarea mea", a declarat Dinoire.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.