Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu si Dan Tapalaga au sustinut ieri ca vor actiona in instanta publicatiile ZIUA, Romania Mare si Tricolorul, entru "atingerea adusa demnitatii, imaginii si reputatiei" prin campanii de presa si afirmatii "injuri
Gabriel Liiceanu, Vladimir Tismaneanu si Dan Tapalaga au sustinut ieri ca vor actiona in instanta publicatiile ZIUA, Romania Mare si Tricolorul, entru "atingerea adusa demnitatii, imaginii si reputatiei" prin campanii de presa si afirmatii "injurioase" si "calomnioase".
Liiceanu va actiona in instanta ZIUA, textul actiunii formulate de scriitor vizandu-i pe Sorin Rosca Stanescu, Sorin Stefan, Ion Spanu si Victor Roncea. El si-a motivat actiunea insistand ca ZIUA a pornit o campanie de defaimare la adresa lui dupa ce a semnat "apelul intelectualilor" pentru sustinerea presedintelui Traian Basescu. "In urma cu cateva luni, ziarul Ziua a declansat o campanie de defaimare care era replica la faptul ca am indraznit sa semnez un apel al intelectualilor. S-a banuit chiar ca l-am conceput eu(...) Nu am crezut ca voi trai vreodata ceva atat de grosolan si de dezgustator", a afirmat Liiceanu. "Persoane decazute din statutul de intelectual, in frunte cu Gabriel Liiceanu, care in ultima vreme se pretinde specialist in drept constitutional, ne ameninta pentru a patra oara cu un proces. Sper din tot sufletul ca macar de aceasta data sa renunte la lasitate si sa se tina de cuvant. Vom demonstra la proces ceea ce este de demonstrat", a precizat directorul ZIUA, Sorin Rosca Stanescu. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.