Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a precizat ieri ca la Comitetul Executiv National al PSD va exprima a€˛un punct de vedere clara€¯ fata de asa-zisul a€˛grup de la Cluja€¯. Intrebat cum comenteaza declaratiile presedintelui Traian Basescu referitoare la membrii asa-zisului a€˛Grup de la Cluja€¯, Vanghelie a precizat: a€˛Comentez dupa Comitetul Executiv National. O sa ramaneti surprinsi cu totii. O sa am comentarii la vremea respectiva , in functie de decizia care se va luaa€¯. a€˛O sa ramaneti surprinsi ca am punctul meu de vedere clar, indiferent ce se va intampla acoloa€¯, a adaugat Vanghelie, referindu-se la sedinta care ar urma sa aiba loc peste doua saptamani.
El a evitat sa comenteze asupra mandatului pe care filiala bucuresteana i l-a incredintat pentru CExN, respectiv acela de a solicita ca vicepresedintii Vasile Dancu si Victor Ponta sa fie exclusi din partid pentru declaratiile facute, considerate in dezacord cu politica partidului. Presedintele Traian Basescu a declarat marti seara intr-o emisiune tv ca are "apreciere" pentru Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas, despre care a spus ca sunt "oameni cu care poti discuta", desi nu acorda pana in 2009 nicio sansa PSD sa fie la guvernare.
El a spus ca PSD are in continuare o structura care nu a fost reformata si a mentionat ca nu regreta decizia pe care a luat-o dupa alegerile din 2004 de a trimite acest partid in opozitie. Basescu a exclus aducerea PSD la guvernare, fapt care ar insemna o incalcare a principiilor sale politice. In acest context, seful statului a fost intrebat cum priveste "Grupul PSD de la Cluj", el raspunzand ca are apreciere pentru cei trei, despre care a declarat ca sunt "oameni cu care poti discuta".