Valoarea bunurilor finantate de Romexterra Leasing IFN in primele cinci luni din 2007 s-a marit de peste trei ori fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 20 milioane euro, ca urmare a cresterii numarului de clienti, a declarat joi pentru NewsIn presedintele companiei, Cornel Coca Constantinescu.
Compania Romexterra Leasing IFN, divizie a bancii MKB Romexterra Bank, a finantat bunuri in valoare de sase milioane euro in primele cinci luni din 2006.
"Romexterra Leasing IFN SA si-a dublat numarul de contracte de leasing in primele cinci luni ale anului pana la 648, fata de acelasi interval din 2006, cand au fost inregistrate 328 de contracte", a precizat Constantinescu. Pana la sfarsitul acestui an Romexterra Leasing estimeaza incheierea a 2.500 de contracte, fata de 1.049 cat s-au inregistrat in 2006.
Leasingul pentru autovehicule are o pondere de 80% in structura portofoliului, leasingul pentru echipamente 18%, iar cel pentru imobile restul de 2%. "De la inceputul anului 2007, pe langa autoturisme si autovehicule utilitare, compania a intrat pe segmentul finantarilor de camioane, semiremorci si cel al autovehiculelor utilizate in domeniul constructiilor", a mai spus presedintele Romexterra Leasing.
Cererile pentru finantarea autovehiculelor isi mentin trendul ascendent, insa se remarca o tendinta de crestere a finantarilor pentru bunuri imobiliare. De asemenea, domeniul constructiilor se dezvolta semnificativ, fapt ce conduce la o crestere a solicitarilor pentru finantarile de autovehicule si echipamente utilizate in acest domeniu, a adaugat Constantinescu. (NewsIn)