Dubai International Capital (DIC), fond de investitii controlat de guvernul din Dubai, a achizitionat o participatie de 3,12% la grupul european EADS, compania-mama a Airbus, transmite Reuters, preluata de Mediafax. DIC a motivat preluarea actiunilor
Dubai International Capital (DIC), fond de investitii controlat de guvernul din Dubai, a achizitionat o participatie de 3,12% la grupul european EADS, compania-mama a Airbus, transmite Reuters, preluata de Mediafax. DIC a motivat preluarea actiunilor prin increderea pe care o are in planul de restructurare implementat de conducerea Airbus.
Grupul, care administreaza Global Strategic Equities Fund, cu active de 2 mld. dolari, nu a facut publica suma platita pentru actiuni, precizand ca investitia a fost realizata in parteneriat cu alte firme. Profitul EADS a scazut anul trecut cu 94%, pe fondul impactului negativ al aprecierii euro in raport cu dolarul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.