Doua ore de interviu cu presedintele Basescu la "Realitatea TV", marti, 3 iulie, anul de gratie 2007. Realizatori: Robert Turcescu si Emil Hurezeanu. De la ora 22.00, la ora 00.00. O emisiune degeaba. Realizatori talentati degeaba. Adica fara intreba
Doua ore de interviu cu presedintele Basescu la "Realitatea TV", marti, 3 iulie, anul de gratie 2007. Realizatori: Robert Turcescu si Emil Hurezeanu. De la ora 22.00, la ora 00.00. O emisiune degeaba. Realizatori talentati degeaba. Adica fara intrebari. Pentru un personaj inutil. Fara forta. Fara imaginatie. Fara sens. Un presedinte de care e numai gura. Si vorbeste cu accent rusesc flagrant.
Traian Basescu e un presedinte uzat. In doua ore cu audienta nationala, seful statului putea comunica tot ce voia. Daca avea ce. Dar a demonstrat ca nu are. S-a repetat pana la refuz. Basescu a devenit previzibil. Si plictisitor. El nu se simte bine decat la mitingurile electorale. In fotoliul de presedinte nu e in stare sa faca decat un singur lucru: sa incalce, vorba Curtii Constitutionale, putin Constitutia. Atacand partide, demnitari, presa si parlamentari.
Nimic nou: atacarea premierului Tariceanu, infierarea majoritatii parlamentarilor, stigmatizarea presedintelui Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, caruia nu i-a prezentat nici pana azi scuze pentru ca l-a facut "lichea" intr-o emisiune de la ProTV, dispret fata de principalul partid de opozitie, PSD, publicitate pentru Viorel Hrebenciuc si Verestoy Attila.
Am vazut un presedinte obosit, acrit, lipsit de resurse. Cred ca a plictisit pe toata lumea. N-a mai pedalat pe coruptie, tema favorita a populatiei amatoare de bici al lui Dumnezeu. In schimb, a condamnat mecanismul democratiei reprezentative, negocierea, numita "cardasie", si a depreciat rolul presei in democratie, considerat parazitar pe seama politicienilor. Mai bine "Scanteia"!
Presedintele Basescu a relansat, de fapt, un singur mesaj, acelasi: el este cel care trebuie sa guverneze tara, prin intermediul unui guvern monocolor format din PD, cu un premier-marioneta si o majoritate parlamentara de tip partid unic. S-a si scapat, la un moment dat, cand, venind vorba de accederea PD la guvernare, a spus "as guverna...". Sigur, mizeaza pe faptul ca populatia ar vrea un nou Ceausescu, dar care "sa le dea" mai multi bani.
Aici, presedintele Basescu a dat-o-n bara atacand noua lege a pensiilor. Unu, legea a fost votata in unanimitate. Doi, n-are curaj sa zica veto la promulgare, dar ameninta sa ceara sa i se precizeze resursele, fapt pe care nu poate sa-l faca decat daca intoarce legea in Parlament. Ceea ce nu va avea curaj sa faca. Ar fi ca si cum si-ar da penalty, lasand Parlamentului frisca populismului.
Presedintele Basescu a condamnat la altii ceea ce apreciaza la el insusi: sforaria de culise. Pacat insa ca moderatorii de elita nu l-au luat la intrebari. Cum ar fi telefoanele de la procurorul-sef al DNA, Daniel Morar. Procurorul Tulus care se intereseaza cum voteaza un senator, fie el si Verestoy. De ce l-a infierat pe premierul Tariceanu pentru ca i-a semnalat abuzul judiciar al procurorilor in cazul Patriciu, dar l-a victimizat cu toata compasiunea prezidentiala pe cotizantul Paszkany de la Cluj pentru o sesizare similara. Sustragerea penala de dosare din arhiva SIPA si casa nationalizata in care locuiau parintii justitiarei Macovei. "Tigareta III". Casa din Mihaileanu. Parkingul lui Cocos. Asfaltul lui Casuneanu. Energia ieftina si buna a fratelui Mircea Basescu. Miile de euro lunare ale fiicelor Ioana si Elena de la luminile orasului. Dosarul de la Anvers. Demisia de la Cotroceni a 13 consilieri. Sanctiunile prezidentiale asupra televiziunii "Antena 3". Si altele asemenea. In final, un anunt. Daca presa nu l-ar mediatiza, presedintele Basescu n-ar exista.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.