Pana saptamana viitoare, cand va avea loc intalnirea lunara a ministrilor de Finante din UE, nu exista date noi referitoare la taxa auto. Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a anuntat, ieri, ca va participa la aceasta intrunire. "Da
Pana saptamana viitoare, cand va avea loc intalnirea lunara a ministrilor de Finante din UE, nu exista date noi referitoare la taxa auto. Varujan Vosganian, ministrul Economiei si Finantelor, a anuntat, ieri, ca va participa la aceasta intrunire. "Daca atunci voi avea noutati, vi le voi comunica. Oricum, singurele informatii oficiale sunt cele pe care comisarul Laszlo Kovacs le da in numele Comisiei Europene (CE), iar altele, cum ar fi scrisori trimise de directia de specialitate, sunt doar corespondenta tehnica uzuala in astfel de situatii", a raspuns Vosganian unei intrebari a presei pe aceasta tema.
Potrivit Mediafax, Romania ar putea sa transmita CE, in aceasta saptamana, scrisoarea de raspuns privind taxa auto, care va include referiri la modificarile legislative prevazute, in acord cu sugestiile executivului de la Bruxelles.
CE a solicitat Romaniei, in scrisoarea de raspuns la modificarile transmise de autoritatile de la Bucuresti la sfarsitul lunii mai, sa modifice taxa auto pentru a reflecta mai bine deprecierea in timp a valorii masinilor, oferind si o serie de sugestii referitoare la clarificarea si definirea exacta a unor termeni privind taxa auto. La sfarsitul lunii mai, MEF a transmis CE o noua formula de calcul a taxei de prima inmatriculare, care prevede niveluri de pana la trei ori mai mici pentru unele masini vechi, dar mai mari la cele noi. Ulterior, Comisia a solicitat institutiei si o analiza a preturilor din piata auto, pentru a compara coeficientii de ajustare din grila privind taxa de prima inmatriculare cu evolutia reala a preturilor, studiu elaborat cu ajutorul Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.