Rompetrol Rafinare, membra a grupului petrolier Rompetrol, va investi 22,6 milioane de dolari, pana in 2009, pentru extinderea cu 350% a capacitatii de tranzit a produselor petroliere la principala sa rafinarie, Petromidia. "Proiectul sustine planuri
Rompetrol Rafinare, membra a grupului petrolier Rompetrol, va investi 22,6 milioane de dolari, pana in 2009, pentru extinderea cu 350% a capacitatii de tranzit a produselor petroliere la principala sa rafinarie, Petromidia. "Proiectul sustine planurile de dezvoltare a companiei, care urmareste sa atinga pana in 2009 o capacitate de rafinare de 5 milioane tone petrol/an, fata de 3,7 milioane in prezent, cat si sa se pozitioneze intre primele 25 de rafinarii din Europa", se arata intr-un comunicat al companiei. In aceeasi perioada, investitiile Rompetrol Rafinare se vor ridica la aproximativ 250 milioane de dolari.
Lucrarile vor incepe in luna iulie si vor fi realizate de contractorul general al grupului Rompetrol, Rominserv, iar termenul de finalizare este luna august 2009. Realizarea proiectului va permite acostarea in dana 9 (care urmeaza sa fie extinsa), atat a navelor maritime cu o capacitate maxima de 10.000 tdw (tone deadweight), cat si a barajelor de tip tanc de maximum 2.000 tdw. Rompetrol Rafinare detine in administrare mai multe dane, prin care se asigura necesarul de materii prime, rata lunara de tranzit ridicandu-se la 100.000 -120.000 tone.
Grupul Rompetrol a alocat aproximativ 225 milioane de dolari, de la privatizarea Rafinariei Petromidia, in 2001, pentru realizarea de investitii tehnologice si de mediu, dintre care aproximativ 40 milioane de dolari au reprezentat investitii directe pentru protectia mediului, se mai arata in comunicat. Rompetrol Group NV, inregistrat in Olanda, este detinut de Rompetrol Holding Elvetia, firma controlata de Dinu Patriciu.
Rompetrol desfasoara activitati in mai multe state, cele mai importante operatiuni fiind localizate in Romania si Franta. Grupul mai are activitati in Spania, Georgia, Albania, Republica Moldova, Ucraina, Cipru, Elvetia, Libia, Rusia, Kazahstan si Bulgaria. La nivel de grup, Rompetrol a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 5,6 miliarde de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.