Tiriac Imobiliare intentioneaza sa inceapa in urmatorii doi ani lucrarile la patru proiecte imobiliare, cu o valoare de piata estimata la peste 300 milioane de euro, a declarat agentiei Mediafax Ruxandra Buca-Chendi, directorul de marketing al grupul

Tiriac Imobiliare intentioneaza sa inceapa in urmatorii doi ani lucrarile la patru proiecte imobiliare, cu o valoare de piata estimata la peste 300 milioane de euro, a declarat agentiei Mediafax Ruxandra Buca-Chendi, directorul de marketing al grupului de firme detinut de Ion Tiriac.
Cel mai important proiect va fi dezvoltat in Otopeni, pe un teren de 86 hectare, si va consta in amenajarea unui parc industrial si logistic, care va include spatiul actual al TiriacExpo, un hotel si un centru de conferinte.
"Suntem in faza de elaborare a proiectului de arhitectura. Complexul va avea circa 60.000 metri patrati destinati spatiilor expozitionale, hotelul si centrul de conferinte vor ocupa o suprafata de 10.000 metri patrati, iar aproximativ 90.000 metri patrati vor fi dedicati spatiilor logistice si de microproductie ale viitorilor clienti", a aratat Ruxandra Buca-Chendi.
Ea a precizat ca spatiile complexului din Otopeni vor fi destinate atat vanzarii, cat si inchirierii, iar valoarea de piata a proiectului este de 205 milioane de euro.

Compania va dezvolta un proiect de mare amploare in Militari

Un alt proiect aflat in curs de elaborare prevede construirea in cartierul Militari din Bucuresti a unui complex de showroom-uri si spatii de service pentru marcile comercializate de TiriacAuto, precum si a unei cladiri de birouri.
Ansamblul va fi dezvoltat pe un teren cu o suprafata totala de aproximativ 35.000 metri patrati si va avea o valoare de piata de 60 milioane de euro.
"Deocamdata suntem in stadiul de concepere a proiectului. Spatiile de birouri vor fi inchiriate, iar showroom-urile si spatiile pentru service vor fi vandute", a spus reprezentantul Tiriac Imobiliare.
Grupul ar putea incepe in acest an un alt proiect, care va fi amplasat langa autostrada Bucuresti-Pitesti si va cuprinde un centru de camioane Mercedes-Benz, alcatuit din showroom, service si birouri, precum si spatii de productie destinate companiilor Fermator si IFMA, cu o suprafata construita totala de 25.000 metri patrati.
"Complexul va fi dezvoltat pe un teren de 56.300 metri patrati. Investitia are o valoare de piata de 25 milioane de euro, pretul terenului fiind inclus", a precizat Ruxandra Buca-Chendi.
Cel de-al patrulea proiect al companiei consta in construirea unui centru de afaceri de clasa A in zona Pietei Buzesti din Capitala. Cladirea va avea o structura de patru subsoluri, parter si 12 etaje si o suprafata construita totala de 23.800 metri patrati, iar spatiile vor fi destinate inchirierii.
Proiectul se afla in stadiul obtinerii autorizatiei de construire, iar valoarea este de circa 20 milioane de euro.
Potrivit directorului de marketing al grupului, valorile anuntate pentru cele patru proiecte includ pretul terenurilor, iar investitiile vor fi finantate din contributiile directe ale actionarilor si din credite bancare.

Tiriac Imobiliare, in parteneriat cu Riofisa, va construi 4 imobile in Timisoara si in Brasov

Grupul va construi, in parteneriat cu dezvoltatorul spaniol Riofisa, doua proiecte imobiliare la Brasov si Timisoara, care au o valoare totala de 300 milioane de euro si care vor presupune constructia unui mall si a unui imobil de apartamente si birouri, in fiecare dintre cele doua orase.
Centrul comercial din Timisoara va fi construit pe terenul fostului abator din localitate, cu o suprafata de 4,6 hectare. Cladirea va avea o structura de doua subsoluri, parter si doua etaje si va dispune de 45.000 metri patrati de spatii comerciale, precum si de o parcare subterana cu o capacitate de 2.000 de locuri. In faza a doua, in apropierea mall-ului va fi construita o cladire cu 11 etaje, in care vor fi amenajate locuinte cu o suprafata totala de 36.000 metri patrati, precum si spatii de birouri, pe o suprafata de 80.000 metri patrati.
De asemenea, Riofisa si Tiriac Holding vor construi la Brasov un mall cu doua etaje, cu o suprafata comerciala de 47.000 metri patrati. La cele doua subsoluri ale imobilului va fi amenajata o parcare cu 2.000 de locuri.
Tot in Brasov, cei doi parteneri vor construi o cladire de locuinte si birouri cu 11 niveluri, suprafata destinata apartamentelor fiind de aproximativ 25.000 metri patrati. Imobilul va include 10.000 metri patrati de birouri, insa dezvoltatorii analizeaza posibilitatea amenajarii unui hotel in acest spatiu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.