Reprezentantii grupului LaDorna sustin ca intre companie si fermierii cu care au incheiat acorduri pentru realizarea unor ferme nu exista un conflict, iar interventia liderului Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa, este una demagogica,
Reprezentantii grupului LaDorna sustin ca intre companie si fermierii cu care au incheiat acorduri pentru realizarea unor ferme nu exista un conflict, iar interventia liderului Partidului Initiativa Nationala (PIN), Cozmin Gusa, este una demagogica, care "toarna gaz pe foc intr-o situatie pozitiva".
"Ne surprinde ca domnul Gusa toarna gaz pe foc intr-o situatie pozitiva. In mod demagogic si neinformat, domnul Gusa dezorienteaza fermierii si opinia publica", spune vicepresedintele LaDorna, Valeriu Steriu.
Liderul PIN a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, situatia unor fermieri din Transilvania care au contractat proiecte SAPARD pentru realizarea unor ferme, in colaborare cu grupul LaDorna, si despre care a afirmat ca "s-au izbit de smecheria unor firme private si de indiferenta Ministerului Agriculturii".
La conferinta de presa au fost prezenti si reprezentanti ai Asociatiei euro-fermierilor din Transilvania, care au sustinut ca fermierii au incheiat un acord cu LaDorna in 2004, iar compania le-a promis agricultorilor cofinantare pentru realizarea unor ferme. Firma nu a a asigurat acestora sumele necesare, lucrarile nu au fost realizate, iar abia la inceputul acestui an au fost chemati pentru semnarea contractelor de credite cu Banca Transilvania, au mai spus fermierii.
Pe de alta parte, Valeriu Steriu afirma ca acordul dintre fermieri si companie presupune ca LaDorna ofera agricultorilor o scrisoare de confort pentru ca acestia sa poata contracta imprumuturile de cofinantare SAPARD, plateste dobanzile si comisioanele bancare la imprumuturi si acopera cheltuielile care nu sunt eligibile in cadrul SAPARD.
Totodata, Steriu a afirmat ca intre companie si fermieri nu exista un conflict, iar proiectul de realizare a fermelor este in grafic, de vina pentru intarzieri fiind constructorul.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.