Comisia de cod electoral se va intruni, azi, pentru a vota principiile de elaborare a propunerii legislative privind sistemul electoral, presedintele acesteia, Mihai Voicu, avertizand ca, in cazul in care principiul votului in circumscritii uninomina
Comisia de cod electoral se va intruni, azi, pentru a vota principiile de elaborare a propunerii legislative privind sistemul electoral, presedintele acesteia, Mihai Voicu, avertizand ca, in cazul in care principiul votului in circumscritii uninominale nu va fi adoptat, va cere dizolvarea comisiei
Membrii Comisiei de cod electoral au decis, luni, sa se intruneasca, marti, la ora 9.30, in sedinta, pentru a vota asupra principiilor pentru elaborarea propunerii legislative privind alegerea Camerei Deputatilor, Senatului, presedintelui Romaniei, alegerea autoritatilor administratiei publice locale, finantarea campaniei electorale si alegerea europarlamentarilor. Sedinta de luni a fost cantonata in jurul disputei dintre presedintele Comisiei, Mihai Voicu (PNL), Dan Motreanu (PNL) si Valentin Iliescu (PD), pe de o parte, si Anghel Stanciu (PSD), pe de alta parte. Astfel, in timp ce primii trei sustineau votarea, cu prioritate, a principiilor, care sunt in acord cu proiectul initiat de Asociatia ProDemocratia, si la care au aderat PNL, PSD si PD, deputatul PSD Anghel Stanciu insista asupra propunerii sale de a identifica respectivele principii din prezentarea initiativelor legislative deja existente. "Este opinia domnului Stanciu, pe care eu o cunosc de foarte multa vreme. Domnia sa nu sustine reformarea sistemului electoral din Romania, cel mult ar fi de acord cu un vot de lista, preferential", a spus Mihai Voicu.
"Maine dimineata (astazi dimineata - n.r.), la 9.30, comisia va decide daca in Romania sunt sanse sa existe vot in circumscriptii uninominale. Daca vom decide acest lucru, elaborarea proiectului de lege poate avansa cu foarte mare usurinta. Daca nu se decide, in momentul acela misiunea comisiei s-a incheiat. Daca comisia nu decide acest lucru, vom pastra acelasi proiect de lege si voi informa Birourile permanente reunite ca trebuie sa dizolve comisia", a adaugat Voicu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.