Investitorii au vandut actiuni ale companiilor europene si au cumparat obligatiuni guvernamentale, evolutie influentata de ingrijorarea privind securitatea internationala, pe fondul incidentelor teroriste produse in Marea Britanie la sfarsitul saptam
Investitorii au vandut actiuni ale companiilor europene si au cumparat obligatiuni guvernamentale, evolutie influentata de ingrijorarea privind securitatea internationala, pe fondul incidentelor teroriste produse in Marea Britanie la sfarsitul saptamanii trecute, informeaza Mediafax.
Marea Britanie a ridicat gradul de alerta terorista la cel mai inalt nivel, dupa dejucarea a doua atacuri teroriste la Londra si esecul unui alt atentat pe un aeroport din Scotia, la sfarsitul saptamanii trecute. "Exista o prima de risc pe piata, in contextul acestor tentative de atacuri teroriste in Marea Britanie, ceea ce sustine incercarea de readucere a calitatii pe piata", a declarat pentru Reuters un trader al unei banci din Düsseldorf.
In ultima saptamana, cresterea ingrijorarii privind riscul majorarii costurilor de creditare si al diminuarii lichiditatii au determinat investitorii sa riste mai putin.
Indicele FTSEurofirst 300 al principalelor companii listate in Europa a scazut cu 0,3%, in vreme ce titlurile listate la Londra s-au depreciat, in medie, cu 0,25%. In acelasi timp, indicele DJ Europe Stoxx din domeniul turismului a coborat cu 0,4%.
Pretul petrolului Brent, de referinta pe piata din Londra, a crescut cu 0,1%, la 71,5 dolari pe baril, sustinut de scaderea stocurilor de benzina si petrol din SUA, precum si de riscurile geopolitice referitoare la livrari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.