La nivel european exista o masura de subventionare a laptelui in scoli, care poate fi aplicata si in Romania, odata cu aderarea la UE. "Romania poate accesa masuri de ajutor, printre care si sprijinirea achizitionarii de lapte si produse lactate in s
La nivel european exista o masura de subventionare a laptelui in scoli, care poate fi aplicata si in Romania, odata cu aderarea la UE. "Romania poate accesa masuri de ajutor, printre care si sprijinirea achizitionarii de lapte si produse lactate in scoli. Am vrea ca reglementarea sa functioneze de la 15 septembrie, odata cu inceperea anului scolar", a declarat Adriana Chirea, director in cadrul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA). Pentru aplicarea efectiva a masurilor de acest fel (care sunt reglementate la nivelul UE), sunt necesare discutii cu reprezentantii Comisiei Europene, obtinerea acordului CE si apoi stabilirea detaliilor privind aplicarea printr-un ordin al ministrului Agriculturii, parte din aceste proceduri fiind indeplinite. Furnizarea lactatelor se refera la prescolarii din gradnitile de stat cu program normal de patru ore si la elevii claselor I-IV, tot din cadrul invatamantului de stat, insa autoritatile din fiecare tara a UE pot decide includerea elevilor din clasele V-VIII in program. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.