Kim Seung-youn, un influent om de afaceri din Coreea de Sud, are de ispasit 18 luni de inchisoare pentru ca a atacat angajatii unui bar.

In virsta de 55 de ani, presedintele companiei Hanwha, Kim Seung-youn, a fost condamnat la 18 luni de inchisoare de catre un tribunal din Seul. Acuzatiile ce i se aduc sint grave si cuprind ranirea si rapirea angajatilor unui local de noapte din capiatala sud-coreeana. Undeva pe la jumatatea lunii martie, Kim, insotit de citeva dintre garzile sale de corp, s-a napustit pe usa barului si a inceput sa loveasca in stinga si-n dreapta, cautindu-i, potrivit declaratiilor sale, pe cei care i-ar fi agresat fiul.Tinara victima era Kim Dong-won, 22 de ani, student al Universitatii Yale. In urma cu citeva zile baiatul se alesese cu 13 copci in zona capului ca urmare a unei incaierari petrecute in incinta localului cu pricina.

Dupa ce si-a schimbat in repetate rinduri marturia, miliardarul coreean si-a recunoscut intr-un final faptele. Acesta si-a motivat gestul spunind ca, desi acum regreta, la momentul respectiv nu a vrut decit sa-si razbune fiul. „Le-am ordonat garzilor de corp sa loveasca abia atunci cind am obosit", a declarat in timpul audierilor Kim, de altfel chiar membru al asociatiei locale de box.

„Acuzatul s-a folosit de pozitia sociala, de averea personala si de statutul de persoana influenta pentru a-si rezolva o problema personala. Acest fapt constituie o serioasa incalcare a legii", a declarat la finalul procesului judecatorul Curtii din Seul, Kim Chul-Hwan.

Instanta l-a gasit pe Kim vinovat de „lovirea repetata a unor persoane lipsite de aparare cu o teava si de asemenea de tinerea acestora sub amenintarea unei arme cu electrosocuri". Inca din 11 mai, milionarul coreean a fost trimis in spatele gratiilor, refuzindu-i-se cererea de a fi judecat in libertate.

Acest caz a pus din nou in discutie problema oamenilor influenti din Coreea de Sud care reusesc de cele mai multe ori sa se plaseze deasupra legii.

Publicatia „Forbes" estimeaza averea personala a presedintelui Hanwha, Kim Seung-youn, la aproximativ 1,7 miliarde de dolari.