Presedintele Clubului Politehnica Timisoara, Marian Iancu, vrea sa investeasca intr-un cartier care sa aiba stadion, baze sportive, unitati de invatamant si un complex de locuinte, printr-un parteneriat public-privat.
Compania SC FCU Politehni
Presedintele Clubului Politehnica Timisoara, Marian Iancu, vrea sa investeasca intr-un cartier care sa aiba stadion, baze sportive, unitati de invatamant si un complex de locuinte, printr-un parteneriat public-privat.
Compania SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, controlata de Balkan Petroleum, a trimis recent o scrisoare de intentie Primariei, prin care solicita crearea unei companii mixte, care urmeaza sa dezvolte pe un teren de minim 120 - 150 de hectare, sub denumirea de "Cartierul Viola", un amplu proiect imobiliar.
Viceprimarul orasului, Adrian Orza, spune ca primaria detine un teren cu suprafata solicitata de Marian Iancu, dar nu a vrut sa dezvaluie unde este amplasat acesta.
"Primaria si-a dat acordul verbal pentru realizarea acestui proiect. Urmeaza sa prezentam propunerea scrisa intr-o sedinta a Consiliului Local, in aceasta luna, apoi sa incepem formalitatile pentru teren si sa infiintam o companie mixta. Noi venim cu terenul si infrastructura, iar Balkan Petroleum va veni cu banii", a declarat agentiei Mediafax Adrian Orza.
Presedintele Balkan Petroleum spune ca valoarea totala a proiectului, a carui constructie se va desfasura pe o perioada de 10-12 ani, se va ridica la circa patru miliarde de euro. "Banii vor proveni din surse atrase, asa cum se intampla in cazul majoritatii proiectelor imobiliare din Romania. La inceput vom veni cu 100 de milioane de euro, echivalentul valorii terenului pe care ni-l va pune la dispozitie primaria. Anul acesta se vor pune la punct formalitatile, urmand ca anul viitor sa incepem lucrarile de constructie", a declarat Iancu.
Potrivit datelor publicate in scrisoarea de intentie, Cartierul Viola ar urma sa aiba un stadion modern cu o capacitate de 50.000 de locuri, baze sportive, o scoala si un liceu cu profil sportiv, un dispensar si o policlinica pentru sportivi, un complex de locuinte (blocuri - n.r.) pentru aproximativ 70.000 de familii, un hotel cu circa 200 de camere pe 12.000 metri patrati arie desfasurata si un parc cu spatii verzi.
Potrivit aceleiasi surse, Iancu va asigura fondurile necesare investitiei, cu conditia ca Primaria Timisoara sa contribuie in mod gratuit cu terenul, la periferia orasului.
Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a anuntat public, prima data, discutiile pe care le are cu Marian Iancu, in vederea unei asocieri pentru dezvoltarea unui proiect urbanistic comun, in 28 martie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.