Compania Automobile Bavaria, partener al marcii germane BMW in Romania, a infiintat o reprezentanta BMW in apropiere de München, dupa ce a preluat unul dintre dealerii neperformanti din regiune. Unitatea, denumita Autohaus Michael Schmidt, dupa nume
Compania Automobile Bavaria, partener al marcii germane BMW in Romania, a infiintat o reprezentanta BMW in apropiere de München, dupa ce a preluat unul dintre dealerii neperformanti din regiune. Unitatea, denumita Autohaus Michael Schmidt, dupa numele presedintelui Automobile Bavaria, se afla in localitatea Wolfratshausen si a fost preluata de la unul dintre dealerii neperformanti, deoarece politica BMW in Germania nu permite in acest moment infiintarea de noi reprezentante. "Am identificat o oportunitate de afaceri si, pentru ca experienta BMW cu Automobile Bavaria reprezinta o baza suficienta, am decis sa merg mai departe", a declarat Michael Schmidt in comunicatul firmei. Compania intentioneaza sa creeze o retea de dealeri in aceasta zona si sa se extinda la nivel international. Planurile de viitor prevad investitii de 2,5-3 milioane de euro, tinta de vanzari, pana la sfarsitul anului, este de 120 masini noi si 50-60 second-hand. Asteptarile pentru 2008 se ridica la 200-250 de masini, iar in trei ani compania vrea ca vanzarile sale sa ajunga pana la 400 de unitati. BMW a deschis recent un birou propriu in Romania, care a preluat activitatea de importator general de la Automobile Bavaria, de la 1 iulie. Totusi, biroul BMW nu are activitati de vanzari directe, Automobile Bavaria fiind desemnat partener strategic pentru piata romaneasca si are, pe langa atributiile de dealer, responsabilitati suplimentare, care includ vanzari de flote, vanzari catre corporatii internationale, catre diplomati si autoritati. Pe segmentul moto, Automobile Bavaria isi mentine statutul de importator general pentru Romania. Automobile Bavaria va deschide in curand un nou show-room in Militari, astfel numarul unitatilor din Bucuresti si Ilfov se va ridica la trei. Totodata, compania va deschide la Cluj, pana la sfarsitul acestui an, un centru BMW si un centru MAN. Compania a transferat din luna mai activitatile de import ale marcilor MAN si Neoman altei companii din grup, MHS Truck&Bus. Acum marcile din portofoliul BMW Group sunt gestionate de catre companie, acesta pastrandu-si statutul de dealer MAN prin locatia din Otopeni.
Automobile Bavaria detine sau controleaza 8 din cei 9 dealeri BMW din Romania, numarul total de unitati ajunge la 12, trei in Bucuresti si cate una in Brasov, Sibiu, Cluj, Oradea, Targu Mures, Timisoara, Constanta, Craiova si Galati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.