O masina in flacari a patruns sambata intr-un terminal al aeroportului din Glasgow, oras situat in sudul Scotiei, a anuntat politia, transmite AFP. Potrivit CNN, doua masini s-au ciocnit pe aeroportul din Glasgow, iar unul dintre vehicule a luat foc
O masina in flacari a patruns sambata intr-un terminal al aeroportului din Glasgow, oras situat in sudul Scotiei, a anuntat politia, transmite AFP. Potrivit CNN, doua masini s-au ciocnit pe aeroportul din Glasgow, iar unul dintre vehicule a luat foc. "Politia a fost chemata in jurul orei 15.15 (17.15 ora Romaniei) la aeroportul din Glasgow. O masina a patruns in interiorul terminalului. Masina ardea", a declarat un purtator de cuvant al politiei din Strathclyde, precizand ca este prea curand sa precizeze daca este vorba despre un atentat. Politia nu a putut preciza daca exista victime.

Potrivit Sky News, o masina de tip 4X4 a intrat in cladirea terminalului de pe aeroportul din Glasgow si a luat foc. Martori oculari spun ca au auzit o serie de zgomote puternice de explozie si au vazut un om in flacari. Se crede ca doi barbati erau in vehiculul de tip Cherokee, iar hainele unuia dintre ei au luat foc. Corespondentul Sky News a declarat ca incidentul este serios si ca sunt informatii ca ocupantul sau ocupantii vehicului a u fost vazuti luptandu-se cu politia in interiorul cladirii terminalului.

"Oamenii alearga ca si cum ar piede avionul. Ni se spune sa iesim din aeroport. Toata lumea este speriata si politia si serviciile de securitate se lupta cu un barbat de tip asiatic", a declarat un martor ocular.
Incidentul de la Glasgow intervine dupa ce vineri politia britanica a descoperit doua masini cu materiale explozive in centrul aglomerat al Londrei.

Capitala britanica va gazdui, duminica, pe stadionul Wembley, un concert care starneste un imens interes, in memoria printesei Diana, la care vor participa si printii William si Harry. De asemenea, Londra se pregateste pentru comemorarea, peste cateva zile, a atentatelor de la 7 iulie 2005, soldate cu 56 de morti.




Al-Qaida, banuita ca ar fi pus la cale atentatele dejucate la Londra

Tentativa de atentat dejucata la Londra pare sa poarte marca al-Qaida si constituie un avertisment pentru noul guvern britanic, apreciaza expertii britanici, citati de AFP.Doua Mercedesuri capcana, care ar fi putut provoca un numar "considerabil" de victime, au fost neutralizate vineri in inima zonei turistice a Londrei, in prima zi a mandatului de premier a lui Gordon Brown. “Complotul pare sa vizeze noul guvern", a apreciat Pauline Neville-Jones, fost oficial al comitetului britanic comun de informatii intre 1991-1994.
"Problema este cine se afla in spatele acestor actiuni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.