Se poate vorbi despre o clasa politica locala la Constanta? In opinia unora, singurul nostru politician pur sange din teritoriu ar fi Stelian Dutu, liderul PD Constata! O spune Victor Manea, apreciat pentru diplomatia si buna lui crestere. E un semn
Se poate vorbi despre o clasa politica locala la Constanta? In opinia unora, singurul nostru politician pur sange din teritoriu ar fi Stelian Dutu, liderul PD Constata! O spune Victor Manea, apreciat pentru diplomatia si buna lui crestere. E un semn ca, in anumite momente, se poarta fineturile politice de complezenta. Adevarul este ca, la Constanta, in ce priveste viata politica interna, nu avem un lider autentic, prestatia politicienilor nostri fiind una mai mult decat stearsa. O dovedeste si realitatea acestor zile cand, confruntandu-se cu seceta, judetul Constanta a acumulat foarte multe probleme. Unde sunt politicienii care faceau pana mai ieri un caz de patriotism din falsa lor grija fata de soarta cetatii! Unii dintre ei, ma refer la vedetele pediste si liberale, parca si-au luat talpasita din Constanta! Au epuizat, la inalta tribuna a Parlamentului, subiectele demagogice si de gargara politica, dupa care au tulit-o in strainataturi! Sunt figuri ilustre, cu ghilimelele de rigoare, pe care nu le-am mai vazut de luni de zile. Sunt partide, precum PSD, care nu au mai organizat nici o actiune, preferand anonimatul pagubos de dinaintea alegerilor locale care se apropie cu pasi repezi. PD Constanta ne vantura prin fata portretele muncitoresti ale unor presupusi candidati cu sanse la Primaria Constanta. Sincer sa fiu, din tot ceea ce ni se prezinta pe piata, nu vad un favorit de nadejde! De altfel, dupa cum am mai comentat la aceasta rubrica, partidul lui Stelian Dutu a demonstrat ca nu are o strategie clara in privinta alegerilor locale, cazul de la Mangalia fiind de-a dreptul strigator la cer. Agatandu-se mereu de toti pomii laudati din jur sau care sunt recomandati de diversi mahari de la centru, Dutu si ai lui s-ar putea sa ramana cu degetul in gura in 2008. Tot pe un cal breaz pariaza si liberalii lui Dragomir. Ca si adversarii lor din PD, ne-au dovedit ca, ignorand realitatea din teritoriu, mizeaza mai mult pe vrajitorii politice si minuni made Mama Omida. Racolarea unor "vedete" din alte partide, care au facut parte sau au stat la coada unor formatiuni politice, reprezinta singura preocupare in privinta politicii de cadre. Nimeni nu-si bate capul cu pregatirea unor politicieni din propria lor pepiniera. Toti vor de-a gata cate un cal breaz mura-n gura. E mai simplu, nu-i asa? Simplu, dar nu si eficient, pentru ca un cal breaz adus de prin grajdurile altor partide te poate lasa cu ochii-n soare exact in clipa cand crezi ca a dat norocul peste tine. De fapt, e buldozerul! Din aceasta cauza, in cele mai multe din situatii, adunatura de cai breji antrenati pentru alegeri reprezinta un balast de care greu mai scapa cei care l-au adunat cu atata patos revolutionar local!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.