Daca te trezesti in fiecare dimineata langa un morman de gunoi, ajungi sa nu-l mai vezi, sa nu-i mai simti mirosul. De multe ori este necesar sa vina cineva dinafara, cu o „privire“ proaspata, ca sa-ti redestepte simturile. Recenta vizit
Daca te trezesti in fiecare dimineata langa un morman de gunoi, ajungi sa nu-l mai vezi, sa nu-i mai simti mirosul. De multe ori este necesar sa vina cineva dinafara, cu o „privire“ proaspata, ca sa-ti redestepte simturile. Recenta vizita in Romania a lui Aidan White, secretarul general al Federatiei Internationale a Jurnalistilor, a fost un nou prilej pentru a pune in discutie raporturile dintre politica si presa din Romania. Atitudinea lui Aiden White fata de „tangoul“ dintre jurnalistii si politicienii din Romania este extrem de dura. El vede in Romania o clasa politica cu prea multe interese in presa: politicieni, afaceristi si patroni de media in acelasi timp. Considera inadmisibil faptul ca radioul si televiziunea publice sunt coordonate direct de reprezentanti ai partidelor politice. Nici fata de jurnalistii din Romania nu este mai putin intransigent. Crede ca presa din Romania se afla in criza de credibilitate din cauza executarii prea multor comenzi politice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.