Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, sambata, ca a discutat cu premierul italian Romano Prodi, la Consiliul European de saptamana trecuta, despre posibilitatea franarii fenomenului infractional din Roma, cauzat de grupurile de cetateni roman
Premierul Calin Popescu-Tariceanu a declarat, sambata, ca a discutat cu premierul italian Romano Prodi, la Consiliul European de saptamana trecuta, despre posibilitatea franarii fenomenului infractional din Roma, cauzat de grupurile de cetateni romani de etnie roma, informeaza Rompres.

“Daca Italia s-a facut remarcata in SUA, in anii 20, ‹datorita› mafiei, nu vreau ca Romania sa-si strice imaginea din cauza acestor grupuri care comit toate infractiunile posibile, incepand de la talharii, prostitutie, trafic de droguri, pedofilie etc.”, a spus prim-ministrul.

Tariceanu a facut cunoscut ca primarul Romei si primul-ministru italian sunt preocupati de acest fenomen, in egala masura, ca autoritatile romane.

“Nu vreau ca, din cauza unui grup de oameni, toti romanii care muncesc in Italia sa sufere. Din cauza fenomenelor legate de slaba capacitate de insertie sociala a romilor, apar aceste fenomene si trebuie sa gandim un set de masuri speciale”, a sustinut Tariceanu.

In acest sens, premierul a anuntat ca a stabilit, impreuna cu Prodi, ca Romania sa trimita mai multi politisti care sa coopereze cu autoritatile italiene, in vederea stoparii fenomenului infractional cauzat de romi.

“Urmeaza sa aiba loc, in zilele urmatoare, o deplasare a ministrului de interne roman in Italia. Eu voi face o vizita oficiala pe 12 iulie, in Italia, si vreau sa rezolvam pana atunci amplificarea colaborarii dintre cele doua ministere. Prin trimiterea unui numar suplimentar de politisti romani, sa incercam sa stapanim amplificarea acestui fenomen infractional”, a mai spus Tariceanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.