Forumul de securitate al Consiliului Parteneriatului Euro-Atlantic, desfasurat joi si ieri la Ohrid, in Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, a dat un semnal asupra temelor Summit-ului NATO, care va fi organizat la Bucuresti in primavara anului vi
Forumul de securitate al Consiliului Parteneriatului Euro-Atlantic, desfasurat joi si ieri la Ohrid, in Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, a dat un semnal asupra temelor Summit-ului NATO, care va fi organizat la Bucuresti in primavara anului viitor.

Extinderea Aliantei in Balcani, securitatea energetica si pacificarea Afganistanului sunt, in acest moment, cele mai mari provocari pentru viitorul NATO si, in foarte mare masura, obiective strategice pentru Romania.

Jaap de Hoop Scheffer, secretarul general al NATO, a declarat ca in momentul in care Croatia, Macedonia si Albania vor fi pregatite pentru responsabilitatile si obligatiile care decurg din apartenenta la Alianta vor primi o invitatie de aderare.

Forumul de securitate al Consiliului Parteneriatului Euro Atlantic, desfasurat joi si ieri la Ohrid, in Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, a dat un semnal asupra temelor Summit-ului NATO, care va fi organizat la Bucuresti in primavara anului viitor. Extinderea Aliantei in Balcani, securitatea energetica si pacificarea Afganistanului sunt, in acest moment, cele mai mari provocari pentru viitorul NATO si, in foarte mare masura, obiective strategice pentru Romania.

Jaap de Hoop Scheffer, secretarul general al NATO, a declarat, ieri, ca Balcanii sunt parte integranta a Europei, iar accederea tuturor tarilor din regiune la NATO este „singura cale viabila“ pentru asigurarea stabilitatii.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.