Curtea de Apel Bucuresti a amanat ieri, pentru data de 3 iulie, pronuntarea in dosarul privind retrocedarea unui imobil familiei Sturdza, acesta apartinand in prezent Serviciului de Informatii Externe (SIE). Cei doi judecatori care au luat spre solut
Curtea de Apel Bucuresti a amanat ieri, pentru data de 3 iulie, pronuntarea in dosarul privind retrocedarea unui imobil familiei Sturdza, acesta apartinand in prezent Serviciului de Informatii Externe (SIE). Cei doi judecatori care au luat spre solutionare initial acest dosar nu s-au putut pune de acord pentru luarea unei decizii. Prin urmare, dosarul a fost repus pe rol, un al treilea judecator trebuind sa se pronunte, insa si acesta a amanat luarea unei decizii de mai multe ori. Serban Dimitrie Sturdza s-a aratat surprins de atitudinea Ministerului Economiei si Finantelor, ca reprezentant al statului roman, dar si de cea a reprezentantului SIE la termenul de judecata din 12 iunie, cand cele doua parti au afirmat ca nu inteleg de ce se insista asupra restituirii imobilului in natura atata vreme cat autoritatile doresc sa acorde despagubiri. "Pretentiile de despagubiri reprezinta o oferta neserioasa, avand o valoare de zece ori mai mica decat valoarea de circulatie a imobilului, tinand cont ca este singurul imobil din centrul Bucurestiului, care are o suprafata de teren compacta, cu o deschidere de peste 150 de metri si cu un regim de inaltime de 14 etaje, valoarea de circulatie fiind de circa 20 milioane euro. Din pacate, atunci cand din acest imobil al familiei noastre bunica noastra a fost scoasa in strada de trupele sovietice, fiind o reprezentanta a "boierimii corupte", nimeni nu a solicitat nicio amanare, macar pentru vreun motiv umanitar" - afirma Serban Dimitrie Sturdza.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.