Trupa lui Hagi va intilni in turul doi preliminar al UCL pe Zaglebie Lubin, campioana Poloniei. Adversarii ne-au caracterizat deja.

Steaua a parut vineri parasita de traditionalul ei noroc la tragerile la sorti. Din sacul de pleava
Trupa lui Hagi va intilni in turul doi preliminar al UCL pe Zaglebie Lubin, campioana Poloniei. Adversarii ne-au caracterizat deja.

Steaua a parut vineri parasita de traditionalul ei noroc la tragerile la sorti. Din sacul de pleava scuturat la Nyon, doar doua-trei boabe pareau ca ii pot incomoda pe jucatorii lui Hagi. Unul dintre acesti adversari, Zaglebie Lubin, va trebui sa intilneasca Steaua in dubla mansa pentru a intra in turul trei preliminar al UEFA Champions League (UCL), meciurile urmind sa se joace la Bucuresti (31 iulie sau 1 august) si in Polonia (7 sau 8 august). Zaglebie este campioana Poloniei, cistigatoare intr-o competitie deloc grozava si macinata de mari probleme de coruptie, ceva cam in stilul Diviziei A de acum 10-12 ani. Acum doi ani, 20 de persoane (jucatori, arbitri, membri ai federatiei) au fost retinute pentru cercetari, iar premierul de atunci, Leszek Miller, a cerut demisia conducerii fotbalului polonez.

Adrian Ilie, prezent la tragerea la sorti de la Nyon, a declarat ca "este un adversar puternic, dar care nu ne sperie. Intrarea in grupele Champions League este obiectivul nostru prioritar si trebuie sa il obtinem". Seful Ligii Profesioniste, Dumitru Dragomir, era mult mai optimist: "Campionatul lor nu este peste al nostru. Ne calificam sigur". Si Hristu Chiacu, international de tineret recent transferat la Dinamo Bucuresti de la Wisla Cracovia, a vorbit in aceiasi termeni: "Steaua are 70-80% sanse de calificare. Zaglebie a luat titlul cu arbitrii, norocul e minciuna pe linga ce bafta a avut Steaua. Noi i-am batut lejer in campionat".

Polonezii au dat si ei declaratii despre viitorul lor adversar, in termeni destul de exacti. Antrenorul lui Zaglebie, Czeslaw Michniewicz, este de parere ca Steaua reprezinta "un adversar incomod, tare, dar neatractiv pentru suporteri. Am fi preferat o echipa buna, cu nume si atractiva, precum Glasgow Rangers". Zaglebie este o aparitie relativ noua intre fortele campionatului polonez, reusind sa cucereasca doar de doua ori titlul, in 1991 si 2007. Lotul este garnisit cu destui jucatori straini, dar nici unul cunoscut, iar meciurile de acasa se disputa pe un stadion de 32.000 de locuri, dintre care numai 7.300 sint pe scaune.

Programul complet al meciurilor:

Derry City/Pyunik Erevan-Sahtior Donetk (Ucraina)

Steaua Rosie Belgrad (Serbia)-Pobeda/Levadia

Glasgow Rangers (Scotia)-Zeta/Kaunas

Debrecen (Ungaria)-Linfield/Elfsborg

Zaglebie Lubin (Polonia)-STEAUA BUCURESTI (Romania)

Genk (Belgia)-Marsaxlokk/FK Sarajevo

TNS/Ventspils-RedBull Salzburg (Austria)

Olimpi/Astana-Rosenborg Trondheim (Norvegia)

Hafnarfjordur/HB-Apoel/Bate Borisov

FC Copenhaga (Danemarca)-Beitar Ierusalim (Israel)

Dudelange/Zilina-Slavia Praga (Cehia)

Tampere/Murata-Levski Sofia (Bulgaria)

Domzale/SK Tirana-Lenkoran/Dinamo Zagreb

Besiktas Istanbul (Turcia)-Seriff/Rangers

Meciurile din turul al doilea preliminar se vor disputa pe 31 iulie/1 august - turul, si pe 7/8 august - returul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.