Dupa sapaturi si foraje indelungate in comuna Perieni, s-a gasit apa la adancimea de 61 de metri, astfel ca satenii nu vor trebui sa mai stea la mila altora.

Emil Savin, seful firmei de constructii care executa forarea celor patru puturi,
Dupa sapaturi si foraje indelungate in comuna Perieni, s-a gasit apa la adancimea de 61 de metri, astfel ca satenii nu vor trebui sa mai stea la mila altora.

Emil Savin, seful firmei de constructii care executa forarea celor patru puturi, sustine ca in foarte scurt timp vor fi forate si celelalte trei. "Sunt fericit ca in sfarsit s-a dat de apa, chiar si la o adancime asa de mare. Acum merge mult mai usor forarea, pentru ca trebuie sa ajungem la stratul de argila, care sa stabilizeze izvorul si apoi vom incepe sa foram celelalte trei puturi din proiect. Pentru acestea vom aduce o instalatie moderna de forare", a spus Emil Savin.
La randul sau, primarul de Perieni, Vasile Rosca, spune ca in cel mult doua saptamani despre problema apei se va vorbi la trecut: "Celelalte trei puturi vor fi forate foarte repede, aductiunea de apa este gata, la fel si bazinul de retentie, iar in cateva zile vor veni cismelele si pompele, care au fost comandate in urma cu o saptamana. Cele 10 miliarde de lei vechi de la Guvern ii avem, astfel ca in cel mult doua saptamani vom avea apa in Perieni".
Amintim ca localitatea Perieni a fost cea mai afectata de seceta din judetul Vaslui, aici, zilnic, sosind cisterne cu 9 tone de apa potabila si 5 tone de apa nepotabila pentru animale. In ultimele doua saptamani, satenii de aici au fost ajutati si de oameni din diferite zone ale tarii cu transporturi de apa potabila si apa minerala, la Perieni putand fi vazute cisterne si tiruri cu numere de Arad si Bucuresti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.