Presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, s-a aratat multumit vineri de sprijinul "clar" al Frantei pentru ANP, in urma intrevederii pe care a avut-o, in aceeasi zi, la Paris, cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, trans
Presedintele Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, s-a aratat multumit vineri de sprijinul "clar" al Frantei pentru ANP, in urma intrevederii pe care a avut-o, in aceeasi zi, la Paris, cu presedintele francez Nicolas Sarkozy, transmite AFP, preluata de Rompres.

"Presedintele Nicolas Sarkozy a exprimat sprijinul Frantei pentru Autoritatea palestiniana. El a fost extrem de clar si franc in sprijinul sau fata de poporul palestinian", a declarat, ziaristilor, Abbas, dupa convorbirea de 45 de minute purtata cu presedintele francez la Palatul Elysee.

"Speram sa reusiti! Sunteti garantia pacii, este clar!", a declarat, la randul sau, Sarkozy, adresandu-se liderului palestinian, fata de care si-a exprimat "sprijinul complet si deplin, fara ambiguitate".

Inaintea de intalnirea dintre cei doi la Elysee, Parisul a anuntat furnizarea a 15 milioane de euro direct catre Autoritarea palestiniana. Potrivit purtatorului de cuvant al presedintiei franceze, David Martinon, Nicolas Sarkozy a declarat, la inalnirea cu Abbas, pe care il intalneste pentru prima oara, ca Franta doreste sa reia ajutorul financiar direct catre ANP.

"Obiectivul Frantei este crearea unui stat (palestinian) liber, independent si viabil", a refirmat Sarkozy, subliniind ca eliberarea caporalului (franco-israelian) Gilad Shalit, rapit acum un an, este esentiala in acest proces.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.