Pe principiul cine e la putere face ce vrea, consilierii municipali au aprobat ieri in sedinta publica cererea sotiei directorului DGFP Bistrita-Nasaud de a-si prelungi magazinul cu profil fero-metal peste spatiul verde si trotuarul de garda al unui
Pe principiul cine e la putere face ce vrea, consilierii municipali au aprobat ieri in sedinta publica cererea sotiei directorului DGFP Bistrita-Nasaud de a-si prelungi magazinul cu profil fero-metal peste spatiul verde si trotuarul de garda al unui bloc din Bistrita. Singurul lucru care s-a schimbat este suma ceruta de Primarie pentru concesionarea terenului, de la 2.300 la 3.900 de lei pe an. Un fleac in plus pentru patronii firmei "Meridian". Pentru binele individual al celor aflati la putere se face orice. Spre exemplu, pentru ca totul sa se faca conform legii, iar directorul de la Finante sa fie multumit, s-a modificat nu doar Planul Urbanistic Zonal, ci chiar si Planul Urbanistic General al municipiului Bistrita. Toate pentru ca magazinul insului sa troneze neclintit pe spatiul verde si trotuarul blocului cu pricina. Ca sa-l citez pe directorul Tintean, doar "n-am inventat noi coada la cireasa". Clar ca nu. N-ati inventat decat cum sa ne prostiti legal. Saru'mana boieri dumneavoastra din primarie mai mult decat constienti de faptul ca municipiul Bistrita NU respecta oricum legea in ce priveste suprafata de spatiu verde care pe ale noastre meleaguri este de circa patru ori mai mica decat prevad normele. Indreptandu-ne cu pasi repezi spre exterminarea fiecarui tufis si smoc de iarba din oras, in afara celor care cresc printre dalele celebrului pietonal, se impune de la sine o propunere. Varianta B. si anume ca Primaria, care tot ne-a obisnuit cu imprumuturile achitate la 100 de ani distanta dupa ce drumurile asfaltate pe bani imprumutati s-au stricat, sa mai faca un credit pentru betonarea intregului oras. Fiecare director de institutie, primar care se respecta, fiecare ziarist cu tupeu, mai un fost presedinte de cooperativa, cate un deputatel, o nevasta parfumata de la "shop" si orice afacerist larg la mana si-ar putea mari suprafata vilei fara sa se mai ingrijoreze de domeniul public, de spatiul verde, fara sa-si mai piarda un an jumate umbland dupa avize. Sa betonam orasul pana se lipesc toate vilele intre ele! Platforma Bistrita ne-ar scapa odata pentru totdeauna de grija avizelor si aprobarilor de la Mediu, de zidurile fostei cetati care se macina mai ceva ca biscuitii, de matrasirea parcului municipal, de gandul la fosta fantana arteziana preschimbata in parcare. si ne-ar permite sa inchinam iar si iar mareata oda administratiei Moldovan. Hai ai nostri... indiferent care!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.