Judecatoria din Vatra Dornei a respins actiunea declansata de Printul Paul de Romania prin care cerea anularea unei decizii a Comisiei Judetene de Fond Funciar Suceava. Decizia respectiva nu-i recunostea printului dreptul de a revendica o suprafata d
Judecatoria din Vatra Dornei a respins actiunea declansata de Printul Paul de Romania prin care cerea anularea unei decizii a Comisiei Judetene de Fond Funciar Suceava. Decizia respectiva nu-i recunostea printului dreptul de a revendica o suprafata de aproape 39.885,38 de hectare de teren, majoritatea fiind acoperita cu vegetatie forestiera. Intreaga suprafata reprezenta fosta mosie regala "Brosteni" care a apartinut Printului Nicolae al Romaniei. Hotararea instantei din Vatra Dornei este definitiva, dar nu si irevocabila, partile implicate avand drept la recurs in 15 zile de la comunicarea hotararii. "ASR Printul Paul Philippe al Romaniei nu este persoana indreptatita la reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 39.885,38 ha, intrucat cererea din septembrie 2005 a fost depusa de ASR Printul Paul Philippe al Romaniei, in nume propriu si nu in calitate de mandatar al tatalui sau, Mircea - Grigorie al Romaniei (care la data respectiva era inca in viata - n.red.). In ceea ce priveste dovada vocatiei succesorale a solicitantului dupa autorul deposedat, consideram ca aceasta nu poate acea vocatie succesorala concreta", se mentioneaza in hotararea Comisiei judetene de fond funciar.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.