Cel mai vechi european din istorie s-a nascut in regiunea Burgos din Spania, acum 1,2 milioane de ani. Este cel mai recenta si mai spectaculoasa descoperire din situl arheologic de la Atapuerca. Cercetatorii au gasit resturi umane, care schimba mome
Cel mai vechi european din istorie s-a nascut in regiunea Burgos din Spania, acum 1,2 milioane de ani. Este cel mai recenta si mai spectaculoasa descoperire din situl arheologic de la Atapuerca. Cercetatorii au gasit resturi umane, care schimba momentul la care se credea ca a fost populata Europa cu aproape 500.000 de ani inapoi. Descoperirea care a schimbat perspectiva asupra istoriei omenirii este reprezentata de un dinte, care dateaza din pleistocen, prima epoca a cuaternarului, caracterizata prin alternante de intervale reci cu perioade calde, prin raspandirea in regiunile temperate a unor specii de mamifere ca elefantii, rinocerii, si, mai ales, prin aparitia omului. In acelasi sit arheologic se mai gasisera anterior unelte care indicau prezenta omului. Tot in Atapuerca, declarat Patrimoniu al Umanitatii, s-au descoperit, exact in urma cu zece ani, resturi umane ce datau cu 800.000 de ani in urma, o specie necunoscuta pana atunci - homo antecessor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.