Presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, sambata, la Brasov, ca nu se gandeste la remaniere, dar ca va cere membrilor Delegatiei Permanente un vot de incredere pentru ministrii din Cabinetul sau, pentru a elimina toate specula
Presedintele PNL, premierul Calin Popescu-Tariceanu, a declarat, sambata, la Brasov, ca nu se gandeste la remaniere, dar ca va cere membrilor Delegatiei Permanente un vot de incredere pentru ministrii din Cabinetul sau, pentru a elimina toate speculatiile conform carora acestia nu ar mai avea sustinerea partidului, informeaza Rompres.

“Nu am facut bilantul activitatii Guvernului astazi. Vom discuta despre aceste activitati dupa-amiaza. E omenesc ca uneori sa apara si greseli. Vom discuta si voi solicita un vot de incredere al Delegatiei Permanente pentru Cabinet. Nu ma gandesc la remanieri. Vreau sa vad daca mai avem incredere in actuala echipa, sa eliminam aceste comentarii si speculatii”, a sustinut Tariceanu.

Premierul i-a luat apararea ministrului de externe, liberalul Adrian Cioroianu, despre care a spus ca “a avut o prestatie foarte buna la Parlamentul European” si ca, in calitate de ministru, “se comporta foarte bine”.
“Eu am avut posibilitatea sa iau aceste informatii (n.r. - privind discutia sa cu secretarul de stat american Condoleezza Rice) din alte surse, lucrurile sunt pe departe de a sta asa cum au fost prezentate de presa”, a spus liderul liberalilor.

Prim-ministrul a mentionat sa Delegatia Permanenta a PNL a discutat, in prima parte a sedintei de la Brasov, despre rapoartele de activitate ale grupurilor parlamentare ale Camerei Deputatilor, Senatului si Parlamentului European, care au fost prezentate de liderii deputatilor, senatorilor si eurodeputatilor liberali.

“La nivelul grupurilor parlamentare, avem elemente de satisfactie, dar avem si lucruri care ne nemultumesc. Exista din partea unora dintre membrii Parlamentului o prezenta slaba, nesatisfacatoare, si o prezenta politica insuficienta. S-au constatat anumite incidente si initiative legislative ale Guvernului care au fost respinse. Un asemenea comportament iese din normele comun acceptate in orice sistem politic european parlamentar”, a spus premierul.

Intrebat ce masuri ar putea lua cu privire la parlamentarii care au o activitate nemultumitoare, Tariceanu a spus ca, pana la viitoarele alegeri, PNL nu prea are ce masuri sa ia impotriva lor, ci doar sa decida sa nu-i mai puna pe lista la viitoarele alegeri.

In schimb, Tariceanu a spus ca isi pune semne de intrebare pentru chiulangii si inactivi.

“Pentru parlamentarii care au 10 prezente din 60, imi pun un semn de intrebare daca mai merita sa fie pe lista pentru Parlamentul viitor, cat si pentru parlamentarii care nu au avut luari de cuvant in plen, initiative legislative sau lucruri de genul asta”, a subliniat liderul liberalilor.

Referitor la deputatii liberali din Parlamentul European, Tariceanu a afirmat ca este multumit de activitatea a patru dintre reprezentantii de la Parlamentul European, intrucat au o activitate care se vede, si ca este nemultumit de activitatea a doi dintre eurodeputatii PNL, dintre care unul este Alexandru Mortun.

El a adaugat ca, in contextul apropierii de alegerile europene din toamna, liberalii sunt interesati de activitatea europarlamentarilor lor, prin prisma capacitatilor de a transmite un mesaj pe teme europene in campania electorala care va urma.

In plus, el a mentionat ca PNL nu va stabili, in momentul de fata, lista pentru alegerile europarlamentare, ci ca a fost doar o prezentare din partea vicepresedintelui grupului ALDE din Parlamentul European, eurodeputatul Adina Valean, a raportului de activitate al eurodeputatilor.

“Dorim ca notorietatea si experienta sa poata sa o transpuna in plan intern. Vedeti cat de putin se vorbeste despre Europa la noi. Subiectele de politica interna sunt foarte importante, dar de la 1 ianuarie destinele noastre au fost legate de UE”, a apreciat liderul PNL.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.