Lisabona pledeaza cauza Turciei, deschizand drumul unui nou diferend in sanul Uniunii Prim-ministrul portughez, Jose Socrates, va prelua duminica presedintia Uniunii. Unii analisti preconizeaza ca sarcina Portugaliei va fi dificila, avand in ved
Lisabona pledeaza cauza Turciei, deschizand drumul unui nou diferend in sanul Uniunii


Prim-ministrul portughez, Jose Socrates, va prelua duminica presedintia Uniunii. Unii analisti preconizeaza ca sarcina Portugaliei va fi dificila, avand in vedere ca nu este un stat care se poate compara, ca marime si influenta, cu tari precum Germania, care tocmai si-a incheiat mandatul. Alti analisti considera insa ca situatia ar putea fi usurata de comunicarea mai lejera cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, fost prim-ministru portughez. Premierul Jose Socrates a prezentat recent prioritatile pe care le are in vedere in noul sau rol. El a trasat trei directii principale de actiune: viitorul tratat, modernizarea economiei si intarirea rolului UE in lume. Socrates a aratat ca "principala provocare" a presedintiei portugheze va fi redactarea tratatului, care sa reafirme valorile fundamentale ale Uniunii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.