Premierul Tariceanu a declarat, sambata, la Brasov, ca marirea pensiilor este un merit al PNL, ca PSD minte cand isi afirma la randu-i contributia,si ca PD ar trebui sa-i fie rusine cand spune ca masura e populista,amintindu-i ca in urma cu un an a
Premierul Tariceanu a declarat, sambata, la Brasov, ca marirea pensiilor este un merit al PNL, ca PSD minte cand isi afirma la randu-i contributia,si ca PD ar trebui sa-i fie rusine cand spune ca masura e populista,amintindu-i ca in urma cu un an a consimtit la marirea pensiilor pentru anul in curs.

"Vreau sa spun foarte clar, sa garantez pensionarilor ca la aceasta masura (cresterea punctului de pensie, n.r) nu voi renunta, fie ca vorbim de pensiile agricole, fie ca vorbim de pensiile acordate din sistemul public de pensii", a afirmat Tariceanu, dupa prima parte a lucrarilor Delegatiei Permanente a PNL. Tariceanu a spus, facand aluzie la criticile PD, ca masura nu e nici populista, nici electorala. In context, seful liberalilor a spus despre democrati ca anul trecut, cand se aflau la guvernare si au consimtit la marirea pensiilor pentru 2007, nu li s-a parut o masura populista. Nu este nici o masura electorala, pentru ca aceste cresteri au fost stabilite pentru fiecare an in parte a mandatului Guvernului si chiar p&aci rc;na in 2009, cand va expira acest mandat, a adaugat Tariceanu.

„Ce sa facem daca economia creste?”
El a mai spus, replicand criticilor liderului PLD Valeriu Stoica, conform carora majorarea pensiilor ar reprezenta mai degraba instrumente social-democrate impuse de PSD, ca aceste masuri nu intra nicicum in contradictie cu programul PNL. Liberalii nu se pot gandi numai la categoriile cu venituri mari, a mai explicat presedintele liberalilor.
"Ce sa facem daca economia creste? Sa nu marim pensiile ca sa nu ne acuze PD de populism?", s-a intrebat Tariceanu. El a mai spus ca Romania isi permite, in urma cresterii economice "sustinute" din ultimii trei ani sa creasca pensiile. Pensiile au crescut pentru ca salariile au crescut, au fost infiintate noi locuri de munca, iar contributiile la buget au crescut, a mai explicat primul-ministru.

Tariceanu a tinut sa dea o replica si PSD, care, a sustinut acesta, incearca sa-si aroge meritele acestei masuri. "Sigur ca PD incearca sa arate ca a avut el o contributie majora. Şi la fel cum spun PD ca ar trebui sa-i fie rusine cand spune ca sunt masuri populiste, la fel ii spun si dlui Geoana si PSD ca este o minciuna sfruntata cand atribuie PSD o astfel de masura. Astfel de masuri le poate decide doar PNL care este la guvernare", a spus Tariceanu.

CAS din toate castigurile
In ceea ce priveste fondurile din care va fi asigurata cresterea pensiilor, Tariceanu a spus ca Guvernul a decis sa aplice cota de contributii sociale la toate castigurile. Este o masura in conformitate cu un principiu important in UE, solidaritatea, a mai spus primul-ministru.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.