Cazul „Ionel Sinescu“ va fi dezbatut de o comisia de ancheta a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“. Presedintele comisiei va fi profesorul univ. dr. Mircea Diculescu, nimeni altul decat fostul coleg de la spi
Cazul „Ionel Sinescu“ va fi dezbatut de o comisia de ancheta a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“. Presedintele comisiei va fi profesorul univ. dr. Mircea Diculescu, nimeni altul decat fostul coleg de la spitalul Fundeni al plagiatorului.

Soarta titlului de prorector a prof. dr. Ionel Sinescu, acuzat de plagiat, se afla in mana Comisiei de etica a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila“. Este vorba despre aceeasi comisie care a analizat si cazul Sorin Simion. Conform legii, membrii acestei comisii trebuie nu trebuie sa detina vreo functie de conducere, iar in componenta trebuie sa fie reprezentate toate structurile Universitatii. Presedinte este prof. univ. dr. Mircea Diculescu, reprezentant al Facultatii de Medicina. Prof. Diculescu este coleg de spital cu prof. Sinescu, la Fundeni. In cazul Simion, intre autorul lucrarii analizate si juriu nu era nicio relatie de colaborare. Mai mult, conf. Simion candidase la alegerile pentru conducerea Universitatii impotriva echipei rectorului in functie. Prof. Florian Popa s-a antepronuntat si, imediat ce jurnalistii i-au prezen tat extrase din cele doua lucrari, a declarat ca este plagiat. Acum, cand acuzatiile il vizeaza pe un membru al echipei care l-a propulsat la conducerea Universitatii, rectorul a fost mult mai nuantat. Prof. Popa a remarcat talentul de chirurg al prof. Sinescu, abtinandu-se de la comentarii pe marginea lucrarilor si a expediat cazul la comisia condusa de colegul „suspectului” de plagiat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.