>> Tinerii de peste 18 ani pot urma cursuri liceale serale sau cu frecventa redusa.

>> Copiii cu cerinte educative speciale au la dispozitie 48 de locuri. Pana pe data de 6 iulie, absolventii claselor a VIII-a care au promovat testele
>> Tinerii de peste 18 ani pot urma cursuri liceale serale sau cu frecventa redusa.

>> Copiii cu cerinte educative speciale au la dispozitie 48 de locuri. Pana pe data de 6 iulie, absolventii claselor a VIII-a care au promovat testele nationale completeaza optiunile de inscriere la licee sau scoli de arte si meserii. Elevii care nu implinesc varsta de 18 ani pana la sfarsitul anului se inscriu la cursurile de zi, in timp ce absolventii care au implinit sau vor implini 18 ani pana pe 31 decembrie se pot inscrie doar la cursuri serale sau cu frecventa redusa. Conform inspectorului de imagine ISJ, Andreea Paunescu, inscrierea se face pe baza mediei de admitere, in care media de la testele nationale are o pondere de 50%, ca si media generala de absolvire a claselor V-VIII. Exceptie fac clasele pentru care se sustin probe de aptitudini, clasele bilingve si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.
Repartizarea este computerizata si se face in ordinea descrescatoare a mediilor. Candidatii au obligatia sa-si depuna dosarele de inscriere cu actele de studii la unitatile scolare la care au fost repartizati.
Inscrierea elevilor care implinesc 18 ani la invatamantul seral sau cu frecventa redusa se face la scoala cu clasele I-VIII "Ciprian Porumbescu".
Repartizarea se face in perioada 25-28 iulie pe un numar de 420 de locuri. Numarul total al locurilor in licee in judetul Constanta este de 4760, in timp ce in scolile de arte si meserii sunt puse la dispozitia elevilor 2912 locuri.
Copiii cu cerinte educative speciale au la dispozitie 48 de locuri in Centrul Social de Educatie Incluziva "Albatros".

Repartizarea rromilor

In aceste zile se desfasoara repartizarea candidatilor pe locurile speciale pentru rromi in licee si scoli de arte si meserii. Repartizarea se face in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in baza optiunilor exprimate de candidati. La licee se pot inscrie numai elevii care au promovat testele nationale, in timp ce candidatii care nu au obtinut note peste cinci pot sa se inscrie la scolile de arte si meserii. In aceste scoli elevii se vor inscrie tot pe locurile pentru rromi, numarul total al locurilor in judetul Constanta fiind de 120.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.