Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Bulgaria in reforma justitiei si combaterea coruptiei, dat publicitatii la 27 iunie, constituie o evaluare obiectiva, a apreciat seful Reprezentantei Comisiei Europene la Sofia, Michael Hu
Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Bulgaria in reforma justitiei si combaterea coruptiei, dat publicitatii la 27 iunie, constituie o evaluare obiectiva, a apreciat seful Reprezentantei Comisiei Europene la Sofia, Michael Humphreys, intr-un interviu acordat sambata postului de radio bulgar Darik, citat de Rompres.

“Raportul arata ca Bulgaria a inregistrat unele progrese, dar si ca atentia trebuie sa se mute acum de pe adoptarea legilor pe implementarea lor”, a spus Humphreys. El a lansat un apel catre politicienii bulgari sa elaboreze un plan de actiune pentru combaterea coruptiei. “Nu asteptati ca Bruxelles-ul sa faca acest plan”, a adaugat oficialul european.

Documentul publicat de executivul comunitar la 27 iunie nu a recomandat activarea clauzei de salvgardare pe justitie in cazul Bulgariei, dar a reiterat domeniile in care aceasta tara, care a aderat la UE la 1 ianuarie 2007, trebuie sa isi concentreze eforturile, ca lupta contra coruptiei si a criminalitatii organizate, reforma justitiei, siguranta alimentara si finantarea agriculturii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.