Litigiul dintre SCS FC Politehnica Timisoara SA si CS FCU Politehnica Timisoara continua, desi Tribunalul de Arbitraj Sport de la Lausanne a dat o decizie definitiva si irevocabila pe 5 decembrie 2006, care a fost pusa in aplicare de catre FRF in dat
Litigiul dintre SCS FC Politehnica Timisoara SA si CS FCU Politehnica Timisoara continua, desi Tribunalul de Arbitraj Sport de la Lausanne a dat o decizie definitiva si irevocabila pe 5 decembrie 2006, care a fost pusa in aplicare de catre FRF in data de 12 iunie 2007. In plus mai exista si o decizie a Curtii de Arbitraj pentru Fotbal a FRF, hotarare favorabila echipei patronate de Marian Iancu.
In urma Comitetului Executiv al FRF, din 12 iunie 2007, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA a fost obligata sa-si schimbe denumirea, culorile si sa plateasca daune de aproximativ 290.000 de euro. Banatenii au instiintat FRF ca echipa se va numi Politehnica stiinta 1921 Timisoara & Invest SA, iar culorile vor fi alb-violet-negru. Banii trebuiau sa ajunga in conturile fostei echipe patronate de Claudio Zambon, SCS FC Politehnica Timisoara SA, pana cel tarziu 27 iunie 2007. Acest lucru nu s-a intamplat, pentru ca timisorenii au virat suma catre FRF, iar forul roman nu a trimis nici ieri banii catre fosta societate a lui Zambon.
Cum termenul de 27 iunie 2007 a fost depasit, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA ar trebui amendata cu 200.000 de lei si sa primeasca inca zece zile pentru a face dovada platii. Insa regulamentul nu poate fi aplicat pentru ca echipa patronata de Marian Iancu a prezentat un ordin de plata catre FRF cu data de 27 iunie 2007. "Noi suntem o societate pe actiuni, care nici macar nu ne-am judecat cu Zambon la TAS. Noi, SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, am fost obligati sa platim aceasta suma de catre FRF. Am facut si o notificare federatiei prin care i-am anuntat ca am virat banii la timp in conturile FRF si le-am explicat ce trebuie sa faca mai departe. Nu avem nici o relatie cu SCS FC Politehnica Timisoara SA, deci nu aveam de ce sa trimitem banii in conturile lor. Nu aveam obiectul platii. Acestea sunt probleme fiscale care depasesc FRF si FIFA. O plata care nu are obiect este considerata plata ilicita si confiscata de catre stat. Poli Invest este membru afiliat si avem o relatie cu FRF, astfel ca am platit banii catre FRF asa cum ne-a notificat Comitetul Executiv", ne-a explicat Marian Iancu, precizand si faptul ca s-a facut o plangere penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti impotriva lui Claudio Zambon si tuturor societatilor lui, sub acuzatia de fals si uz de fals, fiind chemata ca parte civila FRF, iar instanta va decide daca e necesar sa fie implicata FIFA.
Omul de afaceri italian s-a aratat indignat de faptul ca suma nu a fost achitata, depunand in acest sens un memoriu la FIFA. "Acest Iancu este un nemernic care nu are bani. Pana acum a luat numai jucatori liberi de contract. De ce a asteptat pana in ultima zi sa plateasca? Avea termen 15 zile. A gresit, acum sa plateasca. Putea sa vireze banii in ziua sase sau opt. De ce Universitatea Craiova a putut da banii la Resita si lui Octavian Marin imediat dupa ce au fost puse in aplicare deciziile TAS?", a precizat Zambon.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.