Reguli noi. Examenul pentru redobandirea permisului de conducere nu mai este obligatoriu Codul rutier a fost modificat, ieri, dupa ce Guvernul a aprobat o serie de propuneri formulate de Ministerul Administratiei si Internelor. Vedeta OTV Luis Lazar
Reguli noi. Examenul pentru redobandirea permisului de conducere nu mai este obligatoriu Codul rutier a fost modificat, ieri, dupa ce Guvernul a aprobat o serie de propuneri formulate de Ministerul Administratiei si Internelor. Vedeta OTV Luis Lazarus ne-a declarat ca "romanii ar trebui sa-mi multumeasca pentru ca am schimbat Codul rutier". Lazarus a initiat, in urma cu mai mult timp, o campanie prin care solicita autoritatilor sa schimbe legea, intrucat are lacune uriase. CANCAN va prezinta cele mai importante noutati care au aparut in Codul rutier: Soferii nu mai sunt obligati sa sustina examenul teoretic necesar pentru recuperarea permisului suspendat. Verificarea ramane valabila numai in cazul in care au trecut pe rosu, nu au acordat prioritate ori au condus bauti, iar aceste abateri au fost urmate de accidente rutiere. In aceste cazuri, la sfarsitul perioadei de suspendare, soferii pot sustine examenul, iar in caz de promovare isi redobandesc carnetele pe loc. In situatia in care nu doresc sa sustina testul teoretic, acestia vor fi nevoiti sa astepte 30 de zile in plus pentru a conduce din nou; In cazul unui accident usor, care nu a avut ca efect ranirea vreunei persoane, conducatorii auto nu mai sunt obligati sa se prezinte la Politia Rutiera. Daca se inteleg amiabil cu privire la vinovatie, acestia se pot adresa direct societatilor de asigurari pentru evaluarea pagubelor; In ceea ce priveste viteza, de acum inainte primarii pot decide limita de viteza pe anumite portiuni de drum, dar nu mai mult de 80 de kilometri pe ora; Schimbarea domiciliului nu mai atrage dupa sine si preschimbarea obligatorie a permisului de conducere; Remorcile si scuterele vor avea nevoie de asigurare obligatorie. Cunoscutul jurnalist Luis Lazarus sustine ca el sta la baza modificarilor aduse Codului rutier. "La inceputul anului, am fost oprit de politisti, care sustineau ca mergeam cu 101 kilometri pe ora. Mi-au luat permisul pentru 90 de zile, iar eu m-am adresat instantei. Nu am considerat normal sa mi se ia carnetul si, in plus fata de asta sa sustin un examen si sa mai platesc si amenda". Lazarus a cerut atunci magistratilor sa desfiinteze examenul de reexaminare si sistemul de puncte. "Nu poti sa dai examen pentru un drept dobandit tot printr-un examen", a mai explicat acesta. Luis Lazarus este convins ca tot acest scandal a deteminat autoritatile statului sa schimbe Codul rutier.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.