Aproximativ 6.000 de oameni s-au prezentat la targul de locuri de munca organizat pentru compania finlandeza Nokia la Sala Sporturilor din Cluj.

Bursa locurilor de munca organizata de Agentia de Ocupare a Fortei de Munca din Cluj a adunat
Aproximativ 6.000 de oameni s-au prezentat la targul de locuri de munca organizat pentru compania finlandeza Nokia la Sala Sporturilor din Cluj.

Bursa locurilor de munca organizata de Agentia de Ocupare a Fortei de Munca din Cluj a adunat la Sala Sporturilor aproximativ 6.000 de oameni. Acestia candideaza pentru cele 500 de locuri de munca ce vor fi oferite de Nokia in acest an, in parcul industrial din Jucu.
Primii oameni au sosit in fata Salii Sporturilor inca de la primele ore ale diminetii. La ora 8.00, cand au fost deschise standurile, era deja inghesuiala. In imbulzeala, o femeie a fost calcata efectiv in picioare si a avut nevoie de ingrijiri medicale. La bursa locurilor de munca au venit tineri absolventi, studenti, elevi de liceu, dar si persoane aproape de pensionare ori locuitori ai satelor si oraselor din jurul Clujului. Au venit si o serie de elevi de la Liceul de Telecomunicatii din Sibiu. Deschiderea oficiala a targului a avut loc la ora 10.00, cand la Sala Sporturilor a ajuns ministrul Muncii, liberalul Paul Pacurariu. In mod simbolic, acesta si-a depus un CV la Nokia si a spus ca, daca ar fi ofertat, ar cere un salariu cuprins intre 6.000 si 10.000 de euro. In realitate, insa, salariile oferite de Nokia sunt foarte mici. Astfel, un muncitor necalificat care va ambala telefoanele produse la Jucu va primi 169 de euro brut, plus transport si bonuri de masa. Un muncitor care va lucra la liniile de productie va primi 238 de euro brut, plus transport gratis si bonuri de masa. In aceste conditii, multi dintre somerii care au venit la bursa locurilor de munca au spus ca s-au prezentat doar pentru ca i-au obligat autoritatile si ca nu vor munci la Nokia, ci isi vor cauta alte slujbe, mai bine platite si mai aproape de casa.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.