Situatia Parcului Bordei a ajuns in atentia parlamentarilor. Trei senatori au depus un proiect legislativ pentru „declararea de utilitate publica a terenurilor proprietate a lui Costica Constanda, situate in Bucuresti, zona Parcul Bordei&ldquo
Situatia Parcului Bordei a ajuns in atentia parlamentarilor. Trei senatori au depus un proiect legislativ pentru „declararea de utilitate publica a terenurilor proprietate a lui Costica Constanda, situate in Bucuresti, zona Parcul Bordei“. Initiativa apartine senatorilor PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu, precum si senatorului democrat Marius Marinescu. Mai mult, semnatarii ii cheama pe bucuresteni marti, la ora 10.00, in fata Primariei Generale, „pentru a trage un semnal de alarma in ceea ce priveste pericolul de parcelizare a spatiilor verzi din oras“.

Conform initiativei celor trei senatori, „prin derogare de la prevederile articolului 7 din Legea nr. 33 din 1994 privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, se declara de utilitate publica terenul in suprafata de 3,3 hectare, situat in Bucuresti, in zona Parcul Bordei, incadrat in PUG ca zona V4“. Initiatorii, care au cerut dezbaterea proiectului legislativ in regim de urgenta, apreciaza ca Primaria Capitalei trebuie sa indeplineasca toate formalitatile in vederea solicitarii instantei judecatores ti competente a exproprierii terenului, „dupa o dreapta si prealabila despagubire“. De asemenea, propunerea arata ca Guvernul va urmari aducerea la indeplinire a prevederilor legii initiate de Vacaroiu, Iliescu si Marinescu.

Razbunarea lui Marinescu
Prezenta lui Marius Marinescu pe lista initiatorilor acestui proiect legislativ este surprinzatoare, deoarece se vehiculeaza ca omul de afaceri Costica Constanda este protejat de democrati. Totusi, acest lucru poate fi pus pe seama divergentelor de opinii intre acesta si conducerea partidului. In trecut, Marinescu a fost chiar avertizat oficial de conducerea PD pentru ca a facut declaratii publice fara a avea acceptul liderilor formatiunii.

A cerut mai mult decåt ii permitea legea


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.