Guvernul a adoptat, joi, Ordonanta de Urgenta care reglementeaza organizarea si functionarea Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), ce va fi subordonata Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si care va prelua
Guvernul a adoptat, joi, Ordonanta de Urgenta care reglementeaza organizarea si functionarea Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), ce va fi subordonata Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si care va prelua atributiile Inspectoratului pentru Comunicatii.
Agentia pentru Serviciile Societatii Informationale, institutie subordonata Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), va avea drept principala atributie implementarea si operarea la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii destinate guvernarii electronice, se arata intr-un comunicat de presa remis, vineri, NewsIn.
ASSI va dezvolta si opera Sistemul e-guvernare, Sistemul electronic de achizitii publice si Sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport international rutier de marfa si pentru atribuirea electronica a traseelor nationale din programele de transport prin serviciile regulate judetene si interjudetene. De asemenea, Agentia va avea atributii in reglementarea activitatilor specifice furnizarii serviciilor de guvernare prin mijloace electronice, in conditiile legii.
ASSI va fi condusa de un presedinte ajutat de doi vicepresedinti, numiti si revocati prin ordin al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei. Numirea in functie atat a presedintelui, cat si a celor doi vicepresedinti se va face in urma sustinerii si promovarii unui concurs.
ASSI va beneficia de venituri proprii asigurate din tarifele aferente Sistemelor informatice pe care le administreaza si opereaza, din tarifele pentru activitatile desfasurate in domeniul sau de activitate, din donatii, legale si sponsorizari in conditiile legii, din credite interne si externe contractate in conditiile legii, precum si din alte venituri ce se pot realiza in conditiile legii.
In urma deciziei Guvernului Romaniei, ASSI a preluat atributiile specifice Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei in domeniul implementarii si operarii la nivel national a sistemelor informatice ce furnizeaza servicii publice destinate guvernarii electronice.
Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ICGTI) a fost desfiintat dupa restructurarea Guvernului. Atributiile inspectoratului din domeniul operarii la nivel national a sistemelor informatice ale administratiei publice centrale destinate guvernarii electronice (e-guvernare.ro, e-licitatie.ro, autorizatiiauto.ro) vor fi preluate de ANSSI, institutie publica care se infiinteaza si functioneaza in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.