Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist vor putea sa primeasca despagubiri in numerar, in limita a 500.000 de lei, sau pot opta pentru actiuni la Fondul Proprietatea (FP), pe care le vor putea vinde la Bursa dupa listarea
Persoanele ale caror bunuri au fost confiscate de regimul comunist vor putea sa primeasca despagubiri in numerar, in limita a 500.000 de lei, sau pot opta pentru actiuni la Fondul Proprietatea (FP), pe care le vor putea vinde la Bursa dupa listarea FP, operatiune posibila in circa un an.

Pana la listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), fostii proprietari nu vor putea valorifica titlurile primite in contul despagubirilor, potrivit ordonantei de urgenta aprobata in ultima sedinta de guvern. Ei pot insa opta pentru incasarea in numerar a cel mult 500.000 de lei din sumele cuvenite, iar pentru restul banilor trebuie sa astepte listarea Fondului, pentru a vinde actiunile la bursa. Potrivit Mediafax, operatiunea de listare presupune mai multe etape, prima conditie fiind autorizarea Fondului de catre CNVM si inscrierea la categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv (AOPC), pentru obtinerea autorizarii fiind necesara mai intai evaluarea portofoliului Fondului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.