Parcul National Defileul Jiului, instituit in anul 2005, este o zona de o rara frumusete, care se intinde pe o suprafata de 11.127 de hectare in Carpatii Meridionali, pe Valea Jiului, intre masivele montane Valcan si Parang. Specialistii apreciaza ca
Parcul National Defileul Jiului, instituit in anul 2005, este o zona de o rara frumusete, care se intinde pe o suprafata de 11.127 de hectare in Carpatii Meridionali, pe Valea Jiului, intre masivele montane Valcan si Parang. Specialistii apreciaza ca Defileul Jiului este cea mai salbatica traversare a Carpatilor Meridionali de catre un rau, cu paduri virgine si cvasivirgine, in care si-au gasit lacas numeroase specii valoroase din punct de vedere ecologic. In Parcul National Defileul Jiului au fost inventariate 701 specii de plante si 441 de specii de animale, din care unele sunt protejate. Intre speciile rare, se numara breiul sau clopoteii. Aici vietuiesc si scorpioni, vipere, vidre, ursi, rasi. In inima padurii se intalneste un interesant tip de gospodarii, specifice locului, numite conace, iar pe traseul Bumbesti-Jiu-Petrosani pot fi vizitate manastirile Lainici si Visina.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.