Senatorul UDMR, Eckstein Kovacs Peter, a tras, vineri seara, la Targu Mures, un semnal de alarma asupra pericolului ca UDMR sa nu poata intra in Parlamentul European, daca nu face o intelegere cu formatiunile politice care il sustin pe episcopul Tok
Senatorul UDMR, Eckstein Kovacs Peter, a tras, vineri seara, la Targu Mures, un semnal de alarma asupra pericolului ca UDMR sa nu poata intra in Parlamentul European, daca nu face o intelegere cu formatiunile politice care il sustin pe episcopul Tokes Laszlo. „Se va schimba politica in Romania, in general, si se va schimba si politica minoritatii maghiare. O consecinta a aderarii la UE, regionalizarea este un fenomen care nu se poate opri si ca atare in viata politica va fi o puternica nuanta regionala”, a spus senatorul in cadrul unui seminar la care au mai participat Smaranda Enache, co-presedinte al Ligii Pro Europa, dr. Nandor Laszló Magyari, sociolog si dr. Ovidiu Pecican, istoric.

Senatorul UDMR a spus ca toate partidele politice, dar in special UDMR, ar trebui sa fie interesate de formarea unor altfel de tipuri de regiuni. „Fiind vorba de regiuni mari, cum e Transilvania multietnica, trebuie sa gasim parteneri ca sa impunem aceste politici regionale alaturi de partide romanesti. Nu cred, ci sunt sigur ca se va ajunge la modificarea Constitutiei”, a afirmat senatorul UDMR.

Eckstein ataca dur conducerea Uniunii


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.