Fostul combinat de fire si fibre sintetice a ramas in numai doi ani fara nici un angajat, cele patru etape de disponibilizari trimitand acasa peste 1.500 de oameni. Toti acestia au beneficiat de plati compensatorii. Potrivit legislatiei, in cei doi a
Fostul combinat de fire si fibre sintetice a ramas in numai doi ani fara nici un angajat, cele patru etape de disponibilizari trimitand acasa peste 1.500 de oameni. Toti acestia au beneficiat de plati compensatorii. Potrivit legislatiei, in cei doi ani, cat primesc salariile compensatorii, muncitorii disponibilizati de la Terom ar fi trebuit sa-si caute un nou loc de munca prin intermediul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi. Consilierii din cadrul AJOFM Iasi au incercat sa le ofere fostilor angajati ai combinatului toate solutiile posibile pentru a ocupa o noua slujba, insa, spre surprinderea lor, doar 120 de oameni din cei 1.500 au acceptat noile locuri de munca. Pentru restul, reprezentantii AJOFM Iasi s-au lovit de... adeverinte medicale care atestau incompatibilitatea cu postul gasit de institutie! Multi dintre ei sunt oameni cu varste de peste 45 de ani, ceea ce face dificila posibilitatea urmarii unor cursuri de reconversie profesionala!", a declarat Maria Mihnea, directorul executiv adjunct al AJOFM Iasi. De cealalta parte, Vasile Cernescu, presedintele Sindicatului Independent Terom, a precizat ieri ca nu este vina angajatilor ca nu-si gasesc un loc de munca si nici acele adeverinte medicale nu sunt eliberate "dupa ureche".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.